DUR! BANA ENGEL OLMA – Kent 77 TvKent 77 Tv
13
10 Mayıs 2024 - 9:05
DUR! BANA ENGEL OLMA

Yalova Kent Konseyi Engelli Meclisinin düzenlediği farkındalık programı ilgi gördü. Yalova Halil İnalcık Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Spastik Engelliler Federasyon Başkanı Murat Arslanhan ve Beyazay Derneği Başkanı Fatih Olğun katılım gösterdi.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Hüseyin Özdemir yaparken; “ Bazı önemli günlerde değil, hayatın içerisinde her zaman farkındalık oluşturmak için çalışacak ve bu bilinci oluşturmak için mücadele edeceğiz. Hep birlikte, tek hareket ederek bunu başarabiliriz. Yılmadan ve yorulmadan yolumuza devam edeceğiz.” Dedi.

 

Hayatın içerisinde yaşanan sorunları dile getiren konuşmacılar; Ömer Yazıcı bedensel engellilik, Mürvet Uzman otizm ile ilgili ve Olgun Kaya görme engeliyle bilgiler verirken, hayatlarının içerisinde yaşadıkları anları anlatmaları katılımcılar arasında ilgiyle karşılandı. Birçok sorunun yöneltildiği konferansta ele alınan en önemli sorunlar arasında; erişilebilirlik ve istihdam konularına ağırlık verdiler.

Konuşmacılar bu konu başlıkları üzerinde yaşadıkları sıkıntıları belirttiler. Yalova’nın ülke içerisindeki diğer illere göre daha erişilebilir sınıfta gözükmesine rağmen hiç yeterli olmadığı, sarı işaret çizgilerinin üzerinde kafe işgallerinin, ağaçların, tabelaların olduğunu belirttiler.

Ayrıca kentlilerin normal hayatlarında çok fazla duyarlılık göstermediklerini, yol çalışmalarında önlem almadıklarını, kaldırım geçiş rampalarının önüne araba park etmeleri üzerine yaşadıkları sorunları da belirttiler. Ayrıca görme engelli vatandaşların karşıdan karşıya geçerken ya da toplu taşımayı kullanırken büyük sorun yaşadıklarını, sesli uyarı sisteminin kentimizde olmadığını, bunun da görme engelli bireylere büyük sorun yaşattığının üzerinde durdular.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN FAZLACA, MÜZELER HAFTASINI KUTLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
EMEKLİLERE KYK MÜJDESİ!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Ekonomist Mahfi Eğilmez dolarla ilgili çok konuşulacak açıklamalar yaptı
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
VATANDAŞLAR KÖPRÜLERDEN GEÇEMİYOR!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Yalovalı okçu Şeydanur Milli takımda seçildi

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz