ÇİFTÇİLERDEN HÜKÜMETE İSTİFA ÇAĞRISI – Kent 77 TvKent 77 Tv
10
08 Ocak 2024 - 13:02
ÇİFTÇİLERDEN HÜKÜMETE İSTİFA ÇAĞRISI

Almanya’da Çiftçiler, Vergi ve Ücret Artışlarına Karşı Ayaklandılar.

Almanya’da çiftçiler, federal hükümetin tarımsal motorin desteğini iptal etme, araç vergi muafiyetlerini kaldırma ve kamyon ücretleri ile karbon vergilerini artırma kararlarına karşı protesto gösterisi düzenledi. Protesto gösterisinin, ”ülkenin daha önce hiç görmediği kadar büyük” olduğu kaydedildi.

Almanya’da hükümetin tarım sektörüyle ilgili tasarruf planlarından kısmen geri adım atmasından saatler sonra bir grup çiftçi protesto gösterisi düzenledi.

Yaklaşık 300 kişilik grup, Hooge ziyaretinin dönüşünde Almanya Başbakan Yardımcısı Robert Habeck’in feribottan inmesini engelledi.

Çiftçiler, sosyal medyada yapılan protesto çağrılarının ardından Kuzey Denizi kıyısındaki Schluettsiel’de, Habeck’i taşıyan feribotun varışından önce iskelede toplandı.

Hükümet geri adım attı

OIaf Scholz hükümeti, aralık ayında, 2024 bütçesindeki 17 milyar euroluk boşluğu doldurmak için bir paketin parçası olarak tarımsal sübvansiyonları azaltma planlarını açıkladı.

Bunun üzerine Berlin’de traktörlerle protesto düzenleyen çiftçiler, önümüzdeki hafta daha fazla gösteri çağrısında bulundu.

Hükümet planından kısmi geri adım atarak tarım araçları için otomobil vergisi muafiyetini koruyacağını ve tarımda kullanılan dizel için vergi indirimlerinde planlanan indirimleri kademelendireceğini bildirdi.

Alman Çiftçiler Birliği bu değişikliğin yeterli olmadığını duyurarak, planladığı protestolara sadık kalacağını bildirdi.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Bursa Yalova yolunda feci kaza!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
VATAN CADDESİ’NDE KALDIRIM ÇALIŞMALARI YÜZDE 90 TAMAMLANDI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
GIDADAKİ KDV İSTİSMARINI ÖNLEYECEK DÜZENLEME RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Fazlaca: Tersaneler, Altınova’nın gururu
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Fazlaca, itfaiye personeliyle kahvaltıda buluştu

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz