BİKAMDER TÜM YALOVA HALKINI 2-4 NİSAN TARİHLERİNDE YALOVA RIHTIM KÜÇÜK AMFİ ‘YE DAVET EDİYOR – Kent 77 TvKent 77 Tv
25
28 Mart 2024 - 13:37
BİKAMDER TÜM YALOVA HALKINI 2-4 NİSAN TARİHLERİNDE YALOVA RIHTIM KÜÇÜK AMFİ ‘YE DAVET EDİYOR

BİKAMDER –Birlikte Kanserle Mücadele Derneği önderliğinde Kanserle Dans Derneği, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Yalova Belediyesi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Üniversitesi YÜKAM ve Hemşirelik Bölümü, Türk Kızılay’ı Yalova Şubesi, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Uzmanlar, Atakent ve Aktif Hastanesi işbirliğinde; Ulusal Kanser Haftası kapsamında, 2-4 Nisan 2024 tarihlerinde Dev Şişme Kolon Maketi ile bağırsak kanserlerinden korunma amaçlı Yalova Rıhtım KÜÇÜK AMFİ’ de farkındalık etkinliği düzenliyor.

Her yıl 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftasında, sağlıklı bir toplum için önemi giderek artan kanser hastalığına karşı halkta farkındalık oluşturmak, taramalara katılımı artırmak için düzenlenen etkinliklerle halkı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek hedeflenmektedir. Bu hafta kapsamında özellikle Kolorektal Kanserlerden korunma için farkındalık yaratmak üzere; İnsan bağırsağının kopyası olan, 10 metre uzunluk ve 3 metre yüksekliğinde dev şişme maket Yalova ilinde ilk kez olarak sergilenecek ve içinde gezenler tüm bağırsak hastalıklarının yaptığı hasarı görebilecek.

Kalın bağırsak kanserlerinin kadın ve erkeklerde en sık görülen 3. Kanser tipi olması, erken tanı ile tedavi şansının çok yüksek olması büyük öneme sahiptir. Etkinlik ile özellikle çocukluk çağından başlayan yanlış beslenme, aşırı kilo, tütün kullanımı, aşırı alkol tüketimi, hareketsiz yaşam, yetersiz su tüketimi, radyasyona maruz kalmak gibi bireysel olarak kontrol edilmesi mümkün olan yöntemlere dikkat çekmesi bekleniyor.

BİKAMDER önderliğindeki etkinlik, aynı zamanda Yerel Yönetimler, Kamu Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşlarının bir arada katkıları ile gerçekleştirdiği ve tüm Yalova halkının yararına bir proje olarak da gelecekteki çalışmalara örnek teşkil edecektir.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“EMEKLİLERİMİZ AYDA 272 EURO MAAŞ ALIYOR DEDİM İNANDIRAMADIM”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
FRANSIZ MADEN SUYUNDA DIŞKI VE İNSANDA BULUNAN BAKTERİ TESPİT EDİLDİ!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Yalova Emek ve Demokrasi güçleri’nden “HAYDİ 1 MAYIS’A” çağrısı
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
CHP’den Fazlaca’ya ziyaret
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“YAZMANIN ONARICI GÜCÜ VE KADINCA YAZMAK”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz