ARMUTLU’DAKİ TARIMSAL YATIRIM TESİSLERİ ZİYARET EDİLDİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
ARMUTLU’DAKİ TARIMSAL YATIRIM TESİSLERİ ZİYARET EDİLDİ
486
08 Aralık 2021 - 14:17

Armutlu Kaymakamı Alpaslan Kılıç, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hayrullah Kaya ilçede faaliyet gösteren tarımsal yatırım tesislerini ziyaret etti.

İlk olarak Armutlu ilçesinde faaliyet gösteren Jeotermal Meyve Sebze Kurutma Tesisi ve bakanlık destekleriyle yapılan zeytinyağı fabrikası gezildi.

Daha sonra Fıstıklıya geçerek Fıstıklı Balıkçı Limanını ziyaret gerçekleştirildi. Kooperatif Başkanı Halil Baruttan 29-30 Kasım tarihlerinde Yalova’yı da etkisi altına alan Lodos’un balıkçı barınaklarına verdiği hasarla ilgili bilgiler aldıktan sonra tekneyle Bakanlık destekleriyle yapılan midye çiftliklerinin olduğu bölgeye geçerek midye çiftliğinde incelemeler yapıldı.

Parıldar midye çiftlikleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Balıkçıların ağ atıp avlanmalarına engel teşkil ederek balıkçılık faaliyetlerine engel olan, atılan ağların yırtılarak hayalet ağ olmasına sebep olarak çevreye olumsuz etki eden, ayrıca deniz turizmine de balta vuran müsilaj sorununa Yalova’da kurulan midye çiftlikleri büyük oranda fayda sağlayacak” dedi.

Parıldar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kara midye, diğer adıyla Akdeniz Midyesi yetiştiriciliği, aynı zamanda toplayıcılığı da yapılan bir çift kabuklu türü. Denizi filtre etmek için en güzel yaratılmış canlılar midyelerdir. Dolayısıyla midyenin hem doğal ortamlarında, hem de kültür ortamlarında yetiştirilerek Marmara’da çoğaltmamız gerekiyor. Aynı şekilde balığı da artırmak Marmara’ya katkı sağlayacaktır. Bu kapsamda kurulan çiftlikler hem ekonomiye katkı sağlayacak, hem müsilaj ile mücadelede etkin bir rol oynayacak, hem de çiftliklerin çevresi doğal bir resif alanı olarak balık popülasyonlarının artmasını sağlayacaktır.”

Yazar

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

        WhatsApp
        Kent77 WhatsApp Hattı
        Kent77 Tv & Dijital Platform
        Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz