'Anayasa'ya Saygı' mitingi – Kent 77 TvKent 77 Tv
22
05 Ocak 2024 - 9:53
‘Anayasa’ya Saygı’ mitingi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye İşçi Partisi  Hatay Milletvekili Can Atalay’la ilgili verdiği ikinci hak ihlali kararını da tanımaması nedeniyle olağanüstü gündemle toplandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) 9 Ocak Salı günü olağanüstü toplantıya çağırdı. Özel ayrıca 14 Ocak Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda “Anayasa’ya saygı” mitingi düzenleyeceklerini açıkladı.

CHP’de yeni adayların belirleneceği PM toplantısının 28 Aralık’ta yapılması planlanıyordu. Ancak Irak’ta Pençe Kilit Harekatı’nda 12 askerin yaşamını yitirmesi nedeniyle toplantı ertelenmişti. Yargıtay’ın AYM’nin Can Atalay’la ilgili verdiği ikinci hak ihlali kararına da uymaması nedeniyle, bugünkü PM toplantısında da aday açıklanmadı.

“Sivil toplumda bu darbe girişimine karşı hangi demokratik çağrı varsa en yürekten katkıyı sağlayacağımızı ifade ediyoruz” diyen Özel, ” ‘Geleceğimize sahip çıkıyoruz’ diyeceğimiz; demokrasiye, anayasaya sahip çıkacağımız büyük miting için, 14 Ocak Pazar günü saat 13.00’te tüm vatandaşlarımızı, tüm siyasi partileri, bu ülkenin geleceğine sahip çıkmak isteyen her ferdini, gençlerini Tandoğan Meydanı’nda geleceğimize, adalete sahip çıkan mitingimize davet ediyoruz.” diyerek çağrıda bulundu.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“DAHA KÖTÜ NE OLABİLİR Kİ?”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Japonya hükümetinden PKK kararı!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY SAHİLİNDE TEMİZLİK ALARMI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Mete Gazoz Avrupa şampiyonu oldu
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
KAMUDA TASARRUF BAŞLATILDI!

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz