ALTINOVA’DA AFET EĞİTİMİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
ALTINOVA’DA AFET EĞİTİMİ
541
12 Şubat 2020 - 9:31

Mahalle Afet Gönülleri Derneği (MAG-DER) tarafından okullarda Afet Bilinç Eğitimine başlandı.

Altınova’da Hürriyet Ortaokulunda Toplam 390 öğrenci ve öğretmene Afet Bilinç Eğitimi verildi. Okul tahliye edilerek toplanma bölgelerinde toplandı.

Altınova ilçesinde ilk deprem tatbikatları Hürriyet İÖ Okulunda başladı. Sınıflarda akıllı tahtalarda afetlerle ilgili, deprem anında davranış biçimleri ve okulda deprem anında yapılacaklarla ilgili MAG eğitmenleri bilgilendirmeler yaptı. Okul idaresiyle bir toplantı yapıldı. Hazırlanmış olan tahliye planları MAG eğitmenlerine anlatıldı.

Deprem tatbikatı senaryosu gereği, deprem sarsıntısı başlangıcı olarak okulun alarmı çaldı. Öğrenciler verilen alarm da sınıflarda çök, kapan, tutun pozisyonu alarak depremin geçmesini bekledi. Deprem bitiş zilinden sonra sınıflar tahliye edildi.

 

Okul bahçesinde tahliye planında belirtilmiş toplanma alanlarında öğretmen ve idareciler eşliğinde toplandılar. Sınıf başkanları ve öğretmenler sınıflarının yoklamalarını aldılar, eksikleri okul idaresine bildirdiler.

Binada mahsur kalan birçok yaralı öğrenci olduğu tespit edildikten sonra sivil savunma Kulübü öğretmeni ve öğrencileri tekrar okula girerek arkadaşlarını aramaya başladılar. MAG ekipleri ise sivil savunma kolu öğrencilerine yardım ederek yaralıları dışarı çıkardılar.

Tatbikat bitiminde Yalova MAG Dernek Başkanı Sabri Karaçam depreme hazırlıklı olmak gerektiğini belirten konuşmasında, “Okulda yapılan deprem tatbikatı başarıyla sonuçlandı. Bu olayın gerçek olmamasını, böyle afetlerin yaşanmamasını diliyoruz” dedi. Öğrencilere, sınıf öğretmenlerine, okul idaresine disiplinli çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Okul Müdürü İlhan Aydın Yalova MAG-DER’e teşekkür ederek tatbikatın bittiğini söyledi.

Tatbikatın başarıyla sonuçlanmasının ardından, öğrenciler sınıflara girdi.

 

 

 

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Güvenlik Görevlisi 1 Milyon Dolar ile Kayıplara Karıştı!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE MİNİKLER ÇEVRE MÜFETTİŞİ OLDU
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN, BAŞKAN GÜREL’İ ZİYARET ETTİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
OTOPARK 190 ARAÇ KAPASİTELİ OLACAK
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ADİL YELE YAKAB BAŞKANI SEÇİLDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz