ALTINOVA'DA AFET EĞİTİM KURSLARI BAŞLADI – Kent 77 TvKent 77 Tv
ALTINOVA’DA AFET EĞİTİM KURSLARI BAŞLADI
641
04 Şubat 2020 - 10:05

Altınova İlçesinde, vatandaşlara yönelik Afet Eğitim Kursları başlatıldı. Gönüllülük esasına göre verilecek olan eğitimleri tamamlayan vatandaşlara sertifika verilecek.

 

Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Altınova Belediyesi ve Altınova Afet Gönüllüleri Derneği’nin ortak çalışması ile Altınova’da Afet Eğitim Kursları başladı.

ORTAK ÇALIŞMA

Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Altınova Belediyesi ve Altınova Afet Gönüllüleri Derneği ortak çalışması ile Afet Eğitim Kursları başladı. Eğitimler, 3-7 Şubat 2020 tarihleri arasında hafta içi 18:30-20:00 saatleri arasında Altınova Belediyesi Konferans Salonunda veriliyor. 5 gün teorik, bir gün pratik eğimi verilecek olan kursun ardından kursiyerlere sertifika verilecek. Kursun ilk gününde Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ile Altınova Afet Gönüllüleri Derneği Başkanı Turhan Palaşoğlu kursiyerleri yalnız bırakmadı.

ALANINDA UZMANLAR EĞİTİYOR

Eğitimler; AFAD bünyesinde görevli; Temel Afet Bilinç Uzmanı Taner Karagüzel, Kimya Mühendisi Rasim Batakçı, Arama-Kurtarma Strateji Uzmanı Serdar Günal, Afet Psikolojisi Uzmanı ve Yalova AFAD Şube Müdürü Ezgi Yalçın İlhan, Arama-Kurtarma Ekip Strateji Uzmanı Erdoğan Akpınar ve İlkyardım Uzmanı Emine Karagöz tarafından veriliyor.

EĞİTİM KONULARI

5 gün sürecek olan teori eğitiminde; temel afet bilinci, kimyasal yanıcı ve patlayıcı maddelere hakkında eğitim, Yalova İl Afet riskleri, arama-kurtarma stratejisi, güvenlik-risk, afet psikolojisi ve toplum üzerine etkileri, afet esnasında küçük gruplar ilişkileri ve planlaması, arama-kurtarma ekip oluşumu, arama-kurtarma işaret ve teknikleri, ilk yardım farkındalık eğitimi verilecek.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz