ALTINOVA MYO MEZUNLARINA 3 BİN 500 İLE 20 BİN TL ARASINDA MAAŞLI İŞ VAAT EDİYOR – Kent 77 TvKent 77 Tv
ALTINOVA MYO MEZUNLARINA 3 BİN 500 İLE 20 BİN TL ARASINDA MAAŞLI İŞ VAAT EDİYOR
1.227
12 Ağustos 2020 - 12:23

Mezunlarına iş garantisi veren Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksekokulu’ndan (MYO) mezun olan öğrenciler, 3 bin 500 TL ile işe başlarken maaşları 20 bin TL’lere kadar çıkabiliyor.
2019 yılında kurulan Altınova MYO’dan 90 kayıtlı öğrenci bulunurken önümüzdeki yıl okula 100 öğrenci alınacak. Yalova Üniversitesi, Altınova Belediyesi ve Tersan Tersanesi arasında yapılan protokol gereği Altınova Belediyesi okul binasını eğitim için tahsis etti. Protokol gereği öğrenciler tersanede hem uygulamalı olarak işi öğrenirken mezun olduktan sonra aynı iş yerinde çalışmaya başlıyor. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci firmaların talep ettiği bilgilere sahip, yetişmiş öğrenciler yetiştirmek amacıyla yola çıktıklarını anlattı. Cebeci. kamu, sanayi ve üniversite işbirliği çalışmalarının birinci öncelikleri olduğunu belirtti.

Cebeci, Yalova’da 45 tane tersane olduğunu ve bu projeyle bunu değerlendirdiklerini belirterek, “Buna çok önem veriyoruz. Hem iş dünyasına kaliteli eleman yetiştirmek hem meslek yüksekokulları aracılığıyla yaptığımız ön lisans eğitimini daha anlamlı hale getirmek için yeni bir model üzerinde çalıştık. Önerimizi buradaki kuruluşlarla paylaştık. Onlarda makul gördüler. Dolayısıyla buradaki bir tersanemizle ortak bir protokol yaptık. Altınova Belediyesi, tersane ve üniversitemiz ortak bir protokol yaptık. Birlikte yüksekokul kurmayı kararlaştırdık ve kurduk.” ifadesini kullandı.

Cebeci, Yalova’da kurulacak organize sanayi bölgelerinde de bu şekilde çalışma yapmak istediklerini kaydetti.
Yalova Üniversitesi Altınova MYO Müdürü Öğr. Görevlisi Kpt. Hakan Kahramaner, yeni açılan bir okul olduklarını söyledi. Okulun sektörle işbirliği yapılarak kurulduğunu anlatan Kahramaner, şöyle konuştu:
“Okulumuz istihdam garantili olarak ortaya çıkmış bir model. Okulumuz, gemi inşa sektörüne yönelik 3 program bulunmakta. Kaynak teknolojisi, su altı teknolojisi ve gemi inşa teknolojisi olmak üzere. Söz konusun programlarla gerek ülkemizde, gerekse ulusalarası anlamda mezunların çok rahatlıkla istihdam edildiği ve piyasada rağbet görülen ürünler. Okulumuzun en önemli avantajı istihdam garantili olması. Ancak bu istihdam garantisini verirken biz öğrencilerimize aynı zamanda uygulama sahalarında, doğrudan doğruya tersane içinde, gelecekte yapacakları işlerin içinde eğitmeyi model olarak benimsedik. Bu da öğrencilerimize çok büyük avantaj sağlıyor. Mesleklerini en iyi şekilde öğreniyorlar ve mezun olduktan sonra da eğer düşünürlerse aynı işletmede devam edebiliyorlar.”

Öğrencilerin yüksek maaşlı bir işte mezun olduktan sonra çalışmaya başladıklarına dikkati çeken Kahramaner, “Gemi inşa alt dalında teknik olarak yetkin çalışanlara ihtiyaç duyulduğu bir sektör. Dolayısıyla yetkin bir çalışanında yüksek ücret alması gayet doğal bir sonuç olarak önümüze çıkıyor. 3 bin 500 TL ile başlayarak yakın zamanda edindikleri tecrübe, gayretlerine bağlı olarak 15-20 bin düzeyine kadar öğrencilerin maaş alması mümkün.” diye konuştu.

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
KURŞUN ASKER ÇOCUKLAR İÇİN SAHNELENECEK
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN GÜREL, “SEMT77 YALOVASPOR HEPİMİZİN ORTAK GURURU”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“AİLEMİZ, İSTİKBALİMİZ”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA KENT KONSEYİ ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz