ALTINOVA BELEDİYESİ PROJELERİ KAMUOYUNA SUNULDU – Kent 77 TvKent 77 Tv
ALTINOVA BELEDİYESİ PROJELERİ KAMUOYUNA SUNULDU
202
08 Eylül 2022 - 15:24

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, AK Parti Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Ak Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Altınova Belediyesinin bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu projelerle, ilerleyen zamanlarda gerçekleşmesini planladıkları projeleri sunum eşliğinde anlatmak için basın mensupları ile bir araya geldi.

Altınova Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen sunum içerisinde birçok konuya değinildi.

Belediye, sanayi yatırımcıları ve vatandaş yatırımları ile gerçekleştirilen proje başlıklarından şu şekilde bahsedildi; “Fen İşleri Müdürlüğü Hersek Temizlik Şantiyesinin tamamlanması, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi (Kedi ve Köpek Maması Üretim Merkezi), Park Alanları, İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Uygulama Cami, Kent Müzesi, Aşevi, Pazaryeri ve Kültür Merkezi.”

Devlet ve belediye ortak yatırımların bulunduğu projeler ise, “Altınova İçme Suyu Ve Kanalizasyon Hattı, Altınova Karadere Ve Kınalı Barajları Projesi, Anadolu Lisesi, 112 / İlçe Sağlık Müdürlüğü Binası, Devlet Hastanesi Ek Binası, Diyaliz Merkezi, Yöresel Ürünler Merkezi, Dilburnu Deniz Feneri Müzesi, Hersek Deltası Kazı Evleri, Hersek Gençlik Kampı Ve Etkinlik Merkezi, Hersek Doğa Parkı Kentsel Tasarım Projesi, Engelsiz Yaşam Merkezi, İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası ve Toplu Konut (Toki).”

Basın mensuplarının “Tersaneler son zamanlarda işçi ölümleriyle ve yaralanmalarıyla gündeme geliyor. Bununla ilgili bir çalışmanız var mı?” sorusuna, AK Parti Milletvekili Ahmet Büyükgümüş; “Gerçekten bizim de yüreğimizi burkan büyük bir acı.

Hem idari anlamda hem iş sağlığı güvenliği anlamında bu yaşanan olayla ilgili spesifik süreci hem belediyemiz hem bizler yakından takip ediyoruz.

Burada olma ihtimali taşıyan olaylar ile ilgili bir SWOT analizi çalışmasını, sektör temsilcileri ile devam ettiriyoruz.

Bu anlamda Elimizden geleni yapıyoruz. Vefat eden kardeşimize sizin huzurunuzda Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimiz meselenin takipçisi olacağız.” Şeklinde yanıt verdi.

 

“Tersaneler geliştikçe ve çoğaldıkça çalışan bulamayacak seviyeye geliyor, bunun akabinde dışarıdan da Altınova’ya çok sayıda bekar genç erkek çalışan nüfusu yerleşiyor. Bu gençlerin yüksek çoğunluğu eğitimsiz bununla ilgili bir çalışmanız var mı?” sorusuna ise;

AK Parti Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Çok önemli bir noktaya değindiniz. Bu süreç çok bileşenli.

Öncelikli olarak bir iş eğitimi, bir tarafında barınma diğer tarafında ise bununla ilgili olarak meslek yüksekokulu ile birlikte bir çalışma başlattık.

Tersanelerdeki özel yönetimler ve denizcilikle ilgili olarak iş garantili bir meslek yüksekokulu oluşturduk.

İş garantili diyorum çünkü elde ettiğim verilere göre geçen sene mezun olan tüm arkadaşlar hemen işlerine yerleştirildi.

Onun yanı sıra, TOKİ ile bir işbirliğimiz var, orada sosyal bir barınma sağlamaya çalışacağız. Böylelikle hem kendi sosyal hayatları hem ilçemizin sosyal hayatı ile ilgili doğacak olan sorunların önüne geçilmiş olacak” diye cevap verdi.

 

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar ise toplantı sonunda değerlendirmede bulunarak; ” Yalova’mız en çok göç alan illerden birisi. Konuya sadece tersaneler ve konut meselesi anlamında bakmamak lazım.

Şehrin geleceğini içme suyuyla, altyapısıyla, imar ve şehircilik yönüyle bir bütün olarak değerlendirmek lazım.

Konut ihtiyacı ile ilgili olarak da daha önceden de müjdesini vermişiz. Kazımiye bölgesinde bin 100 konut sadece merkezde yapımına başlanacak, Altınova’da ilk etapta 100 konut sonrasında başkanımız Bir taraftan da yer çalışmasına devam ediyor arazi tahsisleri yapıldıkça ilave konutlarda yapılacaktır.” dedi.

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Güvenlik Görevlisi 1 Milyon Dolar ile Kayıplara Karıştı!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE MİNİKLER ÇEVRE MÜFETTİŞİ OLDU
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN, BAŞKAN GÜREL’İ ZİYARET ETTİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
OTOPARK 190 ARAÇ KAPASİTELİ OLACAK
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ADİL YELE YAKAB BAŞKANI SEÇİLDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz