ADNAN MENDERES MAHALLESİ YÜRÜYÜŞ YOLUYLA SAHİLE BAĞLANIYOR – Kent 77 TvKent 77 Tv
ADNAN MENDERES MAHALLESİ YÜRÜYÜŞ YOLUYLA SAHİLE BAĞLANIYOR
622
06 Şubat 2020 - 8:25

Yalova Belediyesi tarafından Safran Dere yatağı üzerinde yapılan ıslah çalışmaları sonrasında Dere Mahallesi ve Adnan Menderes Mahallesi dere kenarları düzenlenmişti. “Sanat Sokak’ta yapılacak son çalışmayla Adnan Menderes ve Dere Mahallesi yürüyüş yolu ile sahile bağlanmış olacak” diyen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç; “Dere ıslahı sonrasında yapmış olduğumuz düzenlemeyi Sanat Sokak’ta yapacağımız çalışmayla vatandaşlarımız kesintisiz olarak dere kenarından yürüyerek sahile gidebilecek” dedi.

Safran Dere yatağını imar sınırına kadar ıslah eden Yalova Belediyesi bu çalışmanın tamamlanması sonrasında yürüyüş yolları, çocuk parkları, spor alanları ve oturma grupları yaparak bölgeyi mahalle halkının kullanımına açtı. TOKİ konutları sonundan Sanat Sokağa kadar olan bölgedeki çalışmalar neticesinde dere yatağının her iki tarafına yapılan yürüyüş yolu vatandaşların yaya olarak merkeze inmelerini sağlıyor. Sanat Sokak’ta ki dere kenarında bulunan prefabrik yapıların kaldırılması sonrasında yapılacak bağlantıyla vatandaşlar sahile kadar kesintisiz yürüme alanına sahip olacaklar.

“Dere Islahı ile Öncelikle İmar Sorununu Çözdük”

Bölgede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç; “Geçtiğimiz dönem yapılaşmanın yeni olduğu Adnan Menderes Mahallemizi pilot mahalle olarak ele almış bir mahalle sakininin merkeze inmeden tüm ihtiyaçlarını mahallede karşılayabileceği bir model oluşturmuştuk. Bu dönemde bu çalışmaları diğer mahallelerimize de yayma arzusundayız. Mahallede yapmış olduğumuz çalışmaların başında da gelen ıslah çalışmasıyla hem Adanan Menderes Mahallesinin hem de Dere Mahallesinin imar yönünden olan sıkıntılarını çözüme kavuşturduk” dedi.

“2 Yaya 1 Araç Köprüsü Yaptık”

Mahalle sakinlerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Yardımcısı Güleç; “Yalova’nın ikinci kapalı pazarını bu mahallemize yaptık. Bu pazar konumu itibariyle 3 mahallemize hizmet ediyor. Hem trafikte alternatif üretmek hem de Dere Mahallesi sakinlerinin pazaryerine kolay ulaşımını sağlamak adına Dere Mahallesi ile Adnan Menderes Mahallesini birbirine bağlan 1 araç 2 yaya köprüsü yaptık” dedi.

“Islah Çalışması Sonrası O bölge Bambaşka Bir Görünüm Kazandı”

Islah çalışması sonrasında bölgeyi komple ele aldıklarını belirten Güleç; “O bölgede daha önceden başlatılmış çalışmayı imar sınırımıza kadar tamamladık. Islah çalışması sonrasında imar sınırımızdan başlayarak Sanat Sokağa kadar derenin her iki yanında yürüyüş yolları ve sosyal alanlar yaptık. Vatandaşlarımızın yürüyüş yapacağı, keyifli vakit geçireceği, spor yapabileceği noktalar oluşturduk. Son dokunuşu da gerçekleştirerek Sanat Sokak’taki çalışmayı tamamlayıp dere kenarından kesintisiz olarak yürüyüş yoluyla iki mahallemizi de sahile bağlamış olacağız “ dedi.

“Tarihimize Işık Tutan Eserleri Artık Daha Fazla Kişi Görecek”

Sanat Sokak’ta bulunan Açık Hava Müzesi’nin Raif Dinçkök Kültür Merkezi içerisine taşıdıklarını belirten Başkan Yardımcısı Güleç; “Sanat Sokak’ta bulunan alanın yıllık ziyaretçi sayısı 5 binle 6 bin kişi arasında değişiyordu. Yeterli ilgiyi görmüyordu. Tarihi eserleri gerekli izinleri alarak da RDKM’ye taşıdık ve sergi alanı oluşturduk. Böylelikle orada yapılan organizasyonlara gelen tüm misafirler aynı zamanda kentimizin tarihini yansıtan bu eserleri de görme imkanı bulmuş olacak” diye konuştu.

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz