35 ŞÜPHELİ VARDI, İKİ ŞÜPHELİ KAMU PERSONELİ TUTUKLANDI – Kent 77 TvKent 77 Tv
35 ŞÜPHELİ VARDI, İKİ ŞÜPHELİ KAMU PERSONELİ TUTUKLANDI
160
22 Mart 2023 - 13:24

Yalova İl Jandarma Komutanlığınca, yasal olarak “Silah Taşıma Ruhsatı” alma yeterliliği bulunmayan kişilere, içinde kamu kurumunda görevli personelin de bulunduğu şüpheliler tarafından rüşvet karşılığında sahte belge tanzim ederek silah taşıma ruhsatı verilmesinin sağlandığına dair bilgi alınmıştır.

Söz konusu bilginin değerlendirilmesi üzerine adli makamlardan alınan izin doğrultusunda şüphelilere yönelik başlatılan teknik ve fiziki takip sonucunda; şüphelilerin, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun kapsamında silah taşıma ruhsatı verilebilmesi için gerekli olan, şüphelilerin düzenledikleri sahte belgeler ile rüşvet karşılığında silah taşıma ruhsatı verilmesini sağladıkları tespit edilmiştir.

Yalova İl Jandarma Komutanlığı’nca, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde 14 Mart Salı günü 9 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda; 28 adet tabanca ve tabanca ruhsatına el konulmuş, 35 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şüphelilerden 31’i kolluk tarafından alınan ifadesi sonrasında Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile serbest bırakılmıştır.

Yalova Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 5 şüpheliden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, kamu personeli olan 2 şüpheli ise tutuklanmıştır.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“ENKAZ EDEBİYATI YAPMIYORUZ, BELEDİYEYİ TOPARLAYACAĞIZ”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ HALKA HİZMETİNİ ARTIRIYOR
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Fazlaca, Kara Savaşları’nın 109. yıl dönümünü andı

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz