208 ÇİFTÇİYE 375 BİN ADET HIYAR VE BİBER FİDESİ DAĞITILDI – Kent 77 TvKent 77 Tv
7
17 Nisan 2024 - 19:32
208 ÇİFTÇİYE 375 BİN ADET HIYAR VE BİBER FİDESİ DAĞITILDI

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından  ‘Yalova İlinde Örtüaltı Biber ve Hıyar Üretiminin Geliştirilmesi’ projeleri kapsamında 208 çiftçiye toplam 375 Bin adet Biber ve Hıyar fidesi dağıtıldı.

 

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen fide dağıtım törenine Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, İl Genel Meclisi Üyeleri, Tarım ve Orman İlçe Müdürleri, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erdem Doğancı, İyi Parti İl Başkanı Osman Kendir, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

 

Törende çiftçiler adına açılış konuşması gerçekleştiren Erdal Demir yapmış olduğu konuşmasında; “Bizler Yalovalı sebze üreticileri olarak zor şartlarda, sera ortamında üretim yapmaya devam ediyoruz. Bizler kendi imkanlarımız ile üretim yaparken son dört yıldır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü projeler ile bizleri destekliyor. Siz devlet büyüklerimiz, sayın valimiz, il özel idaremiz ve tarım müdürlüğümüz bizleri destekledikçe bizler daha bir şevkle üretmeye devam edeceğiz. Ben Çınarcık ilçesinde 3 dönüm arazide yazın; fasulye, biber, patlıcan, domates ve hıyar üretimi yaparak kışın ise marul ile kıvırcık üretimi yaparak geçimimi sağlıyorum. Bu desteklerden çok memnunuz. Fide konusunda devletten destek alıyoruz. İşçilik, bakım ve gübreleme işlerini kendimiz yapıyoruz. Ürünlerimizi bazen İstanbul’daki sebze hallerine bazen de pazarda kendimiz satıyoruz. Bu desteklerin artarak devam etmesini bekliyoruz. Sayın valimize, İl Özel İdaremize, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ederim” dedi.

 

Çiftçi Demir’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

 

SEBZE PROJELERİMİZİN MERKEZİNDE SUYUN VERİMLİ KULLANILMASINA DİKKAT EDİLMEKTEDİR.

“Bakanlığımızın tarımsal ürünlerde lojistik maliyetlerindeki artışların etkisini azaltmak üzere büyük kentlerin sebze ihtiyacının yakın üretim havzalarından karşılanması prensibine dayanan “Kent Tarımı” yaklaşımı ile yine Bakanlığımızın atıl tarım arazilerinin üretime ve ekonomiye kazandırılması hedefiyle ulusal ölçekte uygulanan “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” çatı projesi kapsamında projeler uygulanmaktadır. İlimizin,  sahip olduğu Örtü altı kapasitesi ve başta İstanbul olmak üzere büyük kentlere olan yakınlığı göz önünde bulundurularak büyük şehirlerin sebze ihtiyacının karşılanması hedeflenmiştir. İlimizde uygulanan sebze projelerinin merkezinde suyun verimli kullanılmasına dikkat edilmektedir.

 

2021 yılında Bakanlığımız ve İl Özel İdare tarafından sağlanan 180.450 TL tutarında hibe desteği ile 55 çiftçimize 160 da alanda uygulanmak üzere 60.000 adet biber fidesi; 36 çiftçimize 105 kg fasulye tohumu dağıtımı gerçekleştirilmiş ve gelecek yıl çiftçilerimize tohum ve fide olarak dağıtılmak üzere Fasulye, Biber, Hıyar, Kabak, Lahana ve Pazı tohumları alımı yapılmıştır.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN GÜREL “1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ERSİN TANRIKULU HÜR-SEN YALOVA İL TEMSİLCİSİ OLDU
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
SUBAŞI BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINI SEVİNDİRECEK PROTOKOL
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Hersek Spor’dan Fazlaca’ya ziyaret

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz