YENİ MALATYALILAR, “BİZİ MUHTAÇ GİBİ GÖREN ZİHNİYETİ ELİMİZİN TERSİYLE İTİYORUZ” – Kent 77 TvKent 77 Tv
YENİ MALATYALILAR, “BİZİ MUHTAÇ GİBİ GÖREN ZİHNİYETİ ELİMİZİN TERSİYLE İTİYORUZ”
79
25 Mayıs 2023 - 9:40

Yalova Yeni Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetimi, basın toplantısı düzenleyerek 14 Mayıs seçiminin ardından depremzedeleri eleştiren zihniyeti kınadı.

 

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin ardından deprem bölgelerindeki vatandaşların oy tercihleri sosyal medyada bazı kullanıcıların tepkisini çekmişti.

Sanat ve siyaset camiası başta olmak üzere birçok kesim, sonuçlardan rahatsız olan sosyal medya kullanıcılarına: ‘Oy için mi yardım ettiniz’ şeklinde tepki göstermişti.

Yalova Yeni Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetimi de düzenlediği toplantıda seçimin ardından depremzedeleri eleştirenleri kınadı.

 

“Depremzedelere adeta zehir kustular”

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 50 binden fazla vatandaşın hayatını kaybettiği depremde

Malatya’nın da oldukça ağır yaralar aldığını hatırlatan Dernek Başkanı Harun Bozkurt, “Depremin ilk saatlerinden itibaren maddi ve manevi yaralarımızı sarmak için tüm Türkiye tek vücut olup, deprem bölgesine akın akın gidip birlikte ne kadar da güçlü olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik.

Bizler birlikte güzel ve özel olan bir millet olduğumuzu bir kez daha kanıtlamışken, maalesef ülkemizin seçim hazırlıklarına başlamasıyla ve 14 Mayıs sonrasında da artarak devam eden kutuplaşmalar, sonuçların açıklanması sonrasında sosyal medya üzerinden insan vicdanını, onurunu yaralayan ve bizce insanlığımızı sorgulamamıza neden olan açıklamalara şahit olduk.

Vatandaş olarak özgür iradeleriyle; fikirlerine ve dünya görüşlerine uygun karar vererek sandıklara gidip demokratik haklarını kullanan depremzedelerimizi sırf kendileri gibi düşünmedikleri için aşağılayan, hor görenler internet üzerinden depremzedelere adeta zehir kustular.

Yaptıklarını söyledikleri bağış ve yardımları helal etmediklerini yazan, hakaret dili kullananlara aynı dille cevap vermeyeceğiz.” dedi.

 

“Satmamızı istedikleri oylarımızı namusumuz gibi koruyoruz”

Depremden etkilenen şehirlerin yaralarını yeni yeni sardığını aktaran Bozkurt, “Malatyalılar olarak vicdan yoksunu, dilleri zehir, kalpleri ise nifak dolu olan bu insanları kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Yaptıkları iyiliklerin bedeli olarak gördükleri ve satmamızı istedikleri oylarımızı namusumuz gibi koruyor ve savunuyoruz.

Deprem sonrası bizleri muhtaç gibi gören zihniyetleri elimizin tersiyle itiyoruz. Ülkemizin pek çok şehrinde olduğu gibi Yalova’mızda da geçici konaklamak zorunda kalan hemşerilerimizin kalbini kıranları sizlerin huzurunda bir kez daha kınıyoruz ve umuyoruz ki vatanımız bir daha böyle bir felaket ile karşı karşıya kalmasın.

Sayılarının oldukça az olduğunu bildiğimiz ama toplumun vicdanını yaralayan bu insanlar bizim birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklardır.

Biz farklı düşüncelere rağmen her zaman omuz omuza verdiğimizde birlikte güçlü ve güzel olduğumuzu biliyoruz.

Deprem nedeniyle ağır hasar alan illerimizi yeniden birlikte inşa edip, ayağa kaldıracağız. Barış ve huzur içinde yaşayıp yeniden şahlanacağız.

Biz birlikte güzel ve özeliz. Yunus Emre’nin o güzel Sözü ile konuşmama son veriyorum: ‘Bölüşürsek tok oluruz. Bölünürsek yok oluruz.’” açıklamasında bulundu.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“ENKAZ EDEBİYATI YAPMIYORUZ, BELEDİYEYİ TOPARLAYACAĞIZ”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ HALKA HİZMETİNİ ARTIRIYOR
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Fazlaca, Kara Savaşları’nın 109. yıl dönümünü andı

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz