YAZLIKÇILARIN GÖÇÜ BAŞLADI-"BU DURUM BİZİ ÜRKÜTÜYOR" – Kent 77 TvKent 77 Tv
YAZLIKÇILARIN GÖÇÜ BAŞLADI-“BU DURUM BİZİ ÜRKÜTÜYOR”
541
02 Nisan 2020 - 11:15

Koronavirüs vakalarının artması sonrasında İstanbulluların gözde tatil beldesi olan Çınarcık, Koru ve Esenköy’e de yoğun bir iç göç başladığı gözlemlenirken tehlikenin boyutlarına Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman dikkat çekti. Yaman, yaklaşık 5 bin ikinci konutun bulunduğu beldede son günlerde İstanbul plaka araçların yaz sezonunda olduğu gibi artmaya başladığını belirterek “Bu durum bizleri açıkçası ürkütüyor” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın illere göre koronavirüs vakası sayılarını yayınlaması gözleri İstanbul’a çevirdi. Şu ana kadar 8852 vakayla Türkiye’deki koronavirüs oranının yüzde 60’ına sahip İstanbul’a en yakın ulaşım yerlerinden biri ise Yalova. 46 koronavirüs vakası bulunan Yalova’da asıl tehlike ise özellikle İstanbullu vatandaşların ikinci konut ve yazlık olarak tercih ettiği batıdaki ilçe ve beldeler.

Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Beldemizde yaklaşık 5 bin ikinci konut var. Son günlerde İstanbul’da vakaların arttığının öğrenilmesiyle beldemize aynı yaz aylarındaki gibi bir akış başladı. Okulların, üniversitelerin tatil olması, pek çok işyerinin kapanması bunu tetikledi. Her ne kadar şehirlerarası otobüs seferleri kısıtlansa ve deniz ulaşımı kapatılsa da vatandaşlarımız kendi araçlarıyla beldemize geldi. Son birkaç gündür İstanbul plakalı araç sayısında belirgin bir artış var. Derhal buna önlem alınmalı”

Kendisiyle beraber Çınarcık ve Esenköy’ün de benzer sıkıntıyı yaşadığını ifade eden Başkan Kamil Yaman, “Bu sadece bizim bölgemizi de ilgilendirmiyor. Buraya İstanbul’dan gelen vatandaşlarımız çeşitli ihtiyaçları için Yalova şehir merkezine ve çevre ilçelere de gidebilirler. Bu durum da Yalova’daki salgını ciddi ve önlenemez boyutlara getirebilir” diye konuştu.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz