YAPILANDIRMADA YENİ İMKANLAR SUNULUYOR – Kent 77 TvKent 77 Tv
YAPILANDIRMADA YENİ İMKANLAR SUNULUYOR
209
22 Aralık 2021 - 14:59

7143-7326 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yapılandırma Kanunlarıyla, mükelleflerin vergi borcunu ödeme hususundaki gönüllü uyumları desteklendi.

 

 

İşletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilebilmesi gibi imkanlar tanınıyor

7143-7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yapılandırma Kanunlarıyla; Vatandaşların kamuya olan borç yükününün  azaltılması, borçların  taksitler halinde ödenebilmesi, vergiler, vergi cezaları, idari para cezaları ve ecrimisillerle ilgili ihtilafların  sonlandırılması, devam eden vergi incelemeleri ve takdir işlemleri için kanundan yararlanılabilmesi, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlıkla veya kendiliğinden beyan  yapılabilmesi, geçmiş yıl beyanları arttırılarak vergi incelemesine muhatap olunmaması, işletme kayıtlarının  gerçek duruma uygun hale getirilebilmesi gibi imkanlar tanınıyor.

 

Kanunlarda belirtilen süre ve şekilde ödemeleri sağlanmaya çalışılıyor

7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ve 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun 5. maddelerine istinaden  matrah/vergi artırımında bulunan mükellefler ile 6. maddelerine istinaden işletme kayıtlarını  düzelten mükelleflerin, anılan Kanunlar kapsamında tahakkuk eden vergilerini söz konusu kanunlarda belirtilen süre ve şekilde ödemeleri sağlanmaya çalışılıyor.

 

Tahsilat İç Genelgesi yayınlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığına intikal eden olaylardan, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ve 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun 5. maddelerine istinaden matrah/vergi artırımında bulunan mükellefler ile 6. maddelerine istinaden işletme kayıtlarını düzelten mükelleflerin, anılan Kanunlar kapsamında tahakkuk eden vergilerini ödeme güçlüğü içinde bulunmaları nedeniyle 6183 sayılı Kanunun 48. maddesine istinaden tecil ve taksitlendirerek ödemek istemeleri üzerine söz konusu mükelleflerin  anılan Kanunlar kapsamında tahakkuk eden vergilerini ödeme güçlüğü  içinde bulunmaları nedeniyle 6183 sayılı Kanunun 48. maddesine istinaden tecil ve  taksitlendirerek ödemelerine imkan sağlayan 13/12/2021 tarihli 2021/1 Seri No’lu Tahsilat İç Genelgesi yayınlandı.

 

Mükelleflerin vergi borcunu ödeme hususundaki gönüllü uyumları desteklendi

Buna göre, 7143 ve 7326 sayılı Kanunların; 5. maddelerine göre matrah/vergi artırımında bulunan mükellefler ile 6. maddelerine göre, işletme kayıtları ile kasa mevcutları ve ortaklardan alacaklar hesabı kayıtlarını düzelten mükelleflerin bu işlemler üzerine tahakkuk eden vergilerini, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48. maddesi uyarınca tecil ve taksitlendirilebilmeleri (katma değer vergilerinin müracaat tarihinden itibaren 6 ayı geçmeyecek şekilde azami 6 taksitte) imkanı getirilmiş olup, mükelleflerin vergi borcunu ödeme hususundaki gönüllü uyumları desteklendi.

Yalova Defterdar Vekili Mustafa Karadeniz, mükelleflerin vergi borcunu ödeme hususundaki gönüllü uyumları desteklendiği Yapılandırma Kanunu hakkında değerlendirmede bulunarak, “Mükelleflerimizin bu imkândan yararlanmalarının faydalı olacağını belirtirken, tüm mükelleflerimize ödemelerinde kolaylıklar ve sağlıklı günler dilerim” dedi.

 

 

 

 

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz