“YALOVASPOR ESKİ PARLAK GÜNLERİNE DÖNECEK” – Kent 77 TvKent 77 Tv
529
05 Şubat 2020 - 17:41
“YALOVASPOR ESKİ PARLAK GÜNLERİNE DÖNECEK”

Yalovaspor Kulübü Başkanı Onay Tuna, kulübü eski parlak günlerine getirmek için çalıştıklarını ve hedeflerinin bu yıl ligde şampiyonluğa ulaşarak 3. Lige çıkmak olduğunu söyledi.

Tuna, Yalova İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda Vali Muammer Erol’un da katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Toplantıda kulübün yönetim kurulu üyeleri de tam kadro yer aldı. Yalovaspor Kulübü’nde göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalarla ilgili konuşan Tuna, borçlar ve Yalovaspor’un ne zaman maçlarını Yalova’da oynayacağıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

2 MİLYON 200 BİN BÜTÇE

Yaklaşık 2 milyon 200 bin lira bütçe ile sezona başladıklarını söyleyen Tuna, Tavşanlı ile Eskihisar hattı arasında arabalı vapur deniz taşımacılığı yapan Negmar ile sezon başında anlaştıklarını belirten Yalovaspor Başkanı Tuna, “Sezon başında Negmar ile anlaşma yaptık. Formamızın önüne Negmar ismini yazdırdık. Kendileri bütün sezon boyunca 120 bin TL’yi kapsayacak anlaşma yaptık. Ayrıca 60-70 bin TL’yi bulan malzeme masrafımızı da yine Negmar karşıladı. Yaklaşık 180 bin TL’lik anlaşma oldu. Milletvekillerimizin destekleriyle yaklaşık 300 bin TL bir kaynak oluşturuldu. Yalova Belediyesi yemek giderlerini karşılıyor. Ocak ayında da yaklaşık 100 bin TL’lik maddi yardımları oldu. Yaklaşık 300 bin TL de sezon içerisindeki yemek ve mutfak masraflarımız için Yalova Belediyesi yardım yaptı. İsminin açıklanmasını istemeyen firma ve şirketler de yaklaşık 200 bin TL’lik destekte bulundular. Şu ana kadar 1 milyon 400 bin TL’lik ödeme yaptık. Aradaki 800 bin TL’lik farkı da yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte biz karşıladık” diye konuştu.
Tuna, Kendi dönemlerine ait herhangi bir borcun olmadığına dikkati çekerek, “Bizim dönemimiz boyunca şuan hiçbir oyuncuya, kurum ya da kuruluşa tek kuruş borcumuz yok. Geçmiş dönemden olan borçlar var. Onlarla da TFF 3. Ligi’ne çıktığımızda oturup orta yolu bularak anlaşacağız” açıklamasında bulundu.

YALOVASPOR SAHASINA DÖNÜYOR

Bu sezon iç saha maçlarının büyük kısmını Altınova’da oynadıklarını dile getiren Tuna, “Şehir stadımız yenilendi. Çimlerimiz değişti, tribünler tadilat gördü. Amatör sahalarımız da yenilendi. İki hafta sonra evimizde oynayacağımız İzmirspor müsabakasını Amatör Saha 1’de oynamayı düşünüyoruz. Böylece bu sahanın da açılışını biz yapmıl olacağız. Bir sonraki iç saha karşılaşmamız olan Atlasspor müsabakasıyla artık Yalova Atatürk Stadyumu’nun açılışını yapmayı düşünüyoruz. Havaların düzelmesi ve Yalovaspor’un da başarı grafiğinin yükselmesiyle artık bütün herkesi stadımıza maçlara bekliyoruz” dedi.

“YALOVASPOR ESKİ PARLAK GÜNLERİNE DÖNECEK”

Yalovaspor Başkanı Onay Tuna, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sezon sonuna kadar minimum 400 bin TL daha ödeme çıkacak. Bunu da Yalova halkının destekleriyle başaracağımıza inanıyorum. Tribünleri dolduralım. Forma satışlarımız başladı. Şehirde aidiyet duygusu oluşsun. Tribünlerimiz Yalova’da yaşayan herkese açık. Şehrimizin takımına sahip çıkmak lazım. Yalovaspor eski parlak günlerine dönecek. Bu yönetim olarak söz veriyorum karanlık günleri yaşatmayacağız.”

“TFF, TAKİBİNİ YAPIYOR”
Çiğli Belediyespor ile Kadıköyspor arasında oynanan maç sonrasında yaşanan olaylarla ilgili suruyu yanıtlayan Tuna, şöyle konuştu:
“Çiğli maçında yaşanan olaylarla ilgili TFF ve AFDK takibini yapıyor. Orada tam olarak ne yaşandığını görmüşlerdir. Eğer ceza verilmesi gerekiyorsa uygun ceza verilecektir. Biz TFF’ye güveniyoruz. Hakkaniyeti ne ise yapılacaktır diye düşünüyorum. Onun dışında biz çıkar topumuzu oynarız. Biz kazanmak için Çiğli’ye gideceğiz. Onlar da kazanmak için oynayacak.”
15 Şubat’ta bitecek transfer dönemi öncesinde kadroya takviye yapabileceklerinin sinyalini veren Onay Tuna, “Takımımızda çok iyi forvet oyuncularımız var. Lig uzun maraton. Daha önümüzde 10 maç var. Metin Çalışkan yine sakatlandı. İki hafta yok. Birkaç sakatlık daha söz konusu olursa, ilk yarıda düştüğümüz pozisyona düşeceğiz. İlk 11’imizi zorlayabilecek kapasitede oyuncu alabilirsek transfer yapabiliriz. Çok da şart değil. Bütün sezon boyunca maddi ve manevi ne gerekiyorsa yapıyorsunuz. Sezon sonunda şampiyon olamadınız mı bütün emekleriniz boşa gidiyor. Bunu riske etmemek için transfer bakıyoruz. Bulabilirsek mevcut futbolcularımızın kalitesinde bir isim alabiliriz” şeklinde konuştu.
GEÇMİŞ DÖNEMLERDEN 2 MİLYON BORÇ
Tuna, Yalovaspor’un 3. Lig’e çıkması durumunda gelirinin olacağının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“3. Lig’e çıktığımızda bu kulübün bir geliri olacak. Muhtemelen ilk senemizde zorlanacağız. Yalovaspor’un 3 milyon 200 bin TL resmi borcu var. Bunun 1 milyon 200 bin TL’si önceden ödendi diye bilgisi geldi. Şahıs da aldığını iddia ediyor. Ben onu borç olarak görmüyorum. Onu çıkardığımızda 2 milyon TL’lik resmi bir borcumuz mevcut. Bunun 700-800 bin TL’lik kısmı devlete olan borç. Geri kalan da TFF ve şahıslara olan kısmı. Üst lige çıktığımızda devlet bize kolaylık sağlayıp yapılandırma gelirse, işimizin daha rahat olacağını düşünüyorum. Yoksa o rakamlar kulübümüzü ciddi anlamda zorlayacaktır. Ancak bunu da milletvekillerimiz ve sayın valimizle, halkımızla birlikte aşarız diye düşünüyorum.”
ÜYELERE ÇAĞRI
Yalovaspor’daki üye durumları ve aidatlarıyla ilgili de konuşan Tuna, “Yalova’nın nüfüsusu 270 bin oldu. Ancak Yalovaspor’un 305 üyesi var. Yalovaspor’u dışarı kapamışlar. Burada yönetimdeki arkadaşlarımız da yönetime girene kadar hiçbirisi Yalovaspor üyesi değildi. 305 üyenin 52 tanesi Yalovaspor’da üye olmak istemediklerini belirttiler. Üye aidatlarıyla ilgili geriye kalan üyelerimize iki hafta boyunca mesaj gönderdik. Ancak yönetimimizdeki arkadaşlarımızın dışında sadece 16 kişi üyelik aidatını ödedi. Geri kalan 220 civarında üye, ne aidat borcunu ödedi ne de ödemek için telefon açtı. Üyelerimizden aidatlarını ödeyip üyeliklerini aktif etmeleri konusunda ricada bulunuyoruz” dedi.
“AKSA İLE KOPMA NOKTASINA GELİNDİ”
Geçmiş dönemlerde Yalovaspor’a katkısı olan AKSA ile kulüp arasında iplerin kopma noktasına geldiğini belirten Yalovaspor Kulübü Başkanı Onay Tuna, “AKSA, Yalova’nın en büyük kuruluşu. Yalovalı olarak biz de suçluyuz. Markamız olan Yalovaspor’u yıllarca yerlerde çiğnemişiz. Buraya gelen de markanın değersiz olduğunu görmüş. Kendilerini ziyaret ettiğim de de hoşnut olmayan karşılama ve uğurlamayla oradan çıktım. Geçmiş yıllarda bir takım uzaklaşmalar meydana gelerek kopma noktasına gelmiş ve kopmuş” dedi.
“DESTEK VERMEK İSTEYENLERİ KULÜBE DAVET EDİYORUZ”
Toplantıda konuşan Yalova Valisi Muammer Erol ise toplantıda şu konuşmayı yaptı:
“Yalovaspor’a destek vermek isteyenleri kulübe davet ediyoruz. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını bekliyorum. Yalovaspor’a sahip çıkalım demenin biraz arkasında durmak lazım. Herkes bir konuda söz sahibi hakkının olduğunu belirtmek ister. Ancak bunun için de söylediklerimizin altının dolu olması lazım. Eğer herkes Yalovaspor ile ilgili bir şeyler konuşacaksa mutlaka bu kulübe bir şeyler vermesi gerekir. Yalova’ya hizmet verdiği iddiasında bulunan, buraya fabrikasını kuran ve para kazanan kuruluşun Yalovaspor’a destek vermesi lazım. Kamu gücünü elinde bulunduran birisi söylediği için destek verilirse bir kıymeti olmaz. Böyle sorumluluğu kendiliğinden yerine getirme adına adımın atılması gerekir. Onun için AKSA ile Yalovaspor’a destek konusunda herhangi bir şey söylemedim, söylemem de. Hiç kimseye de söylemeyeceğim.”

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz