YALOVA’NIN İL OLUŞUNUN 25. YILI DEĞERLENDİRİLECEK – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA’NIN İL OLUŞUNUN 25. YILI DEĞERLENDİRİLECEK
415
03 Şubat 2020 - 16:36

İl Genel Meclisi’nde Yalova’nın il oluşunun 25. yıldönümünü münasebetiyle geçen 25 yıllık süreçteki kamu hizmetlerinin değerlendirilmesi amacıyla 5-6 Haziran 2020 tarihlerinde “Yalova+25” adıyla bir toplantı düzenlenmesi kararı alındı.

İl Genel Meclisi, şubat ayı ilk birleşimi Hasan Soygüzel başkanlığında, İl Özel İdare Toplantı Salonu’nda yapıldı. İdlip’te şehit olan askerlere başsağlığı dilenerek başlanan toplantıda, ilk olarak

Çiftçi ve üreticileri tarafından üretilen hasadın sağlıklı bir biçimde tüketiciye ulaştırılabilmesi için İl Özel İdaresi bütçe imkanlarıyla satın alınan ve Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne teslim edilen kuru buz üretim cihazının ihtiyacı olan manifoldlu karbondioksitli tüp sisteminin satın alınması konusu görüşüldü. Meclis olan manifoldlu karbondioksitli tüp sisteminin satın alınmasını oybirliğiyle kabul etti.

Yalova+25 toplantısı yapılacak

Toplantıda ardından Yalova’nın il oluşunun 25. yıldönümünü münasebetiyle geçen 25 yıllık süreçteki kamu hizmetlerinin değerlendirilmesi, meydana gelen önemli olayların etkilerinin incelenmesi, geleceğe dönük temel stratejilerin gözden geçirilmesi ve ortak bir gelişme vizyonunun ortaya konulması amacıyla, ilimizdeki temel aktörlerin katılım ve iş birliğinde 5-6 Haziran 2020 tarihlerinde “Yalova+25” adıyla bir toplantı düzenlenmesi teklifi görüşüldü. Meclis konuyla ilgili

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Araştırma ve Geliştirme Komisyonunca hazırlanan raporlar okundu. Okunan rapor doğrultusunda toplantının düzenlenmesi kararı alındı. Çeşitli kamu kurumlardan tertip komisyonu kurularak toplantı düzenleneceği bildirildi.

Araç takip sistemine 100 bin TL

Meclis hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıkları taşıma faaliyeti gösteren tüm araçlara, Araç Takip Sistemi kurulmasının zorunlu hale getirilmesinden dolayı 2 yıllık takip sistemi yazılımı için İl Özel İdaresi Bütçesinden toplam 100 bin TL ödenek ayrılması teklifi komisyona havale edildi.

 

Birleşimde son olarak İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan köylerde asayiş olaylarının önlenmesi, suçla mücadele etkinliğinin artırılması ve halkın huzur ve güven ortamının tesis edilmesi amacıyla, Yalova İl Özel İdaresi kanalıyla kurulmuş olan Kent Güvenlik Kamerası Sistemine ait Yalova İl Jandarma Komutanlığı adına kayıtlı elektrik sayacının tüketim bedelinin İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanması teklifi ilgili komisyonlara havale edildi.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz