YALOVA’DAKİ MEZARLIKLARDA SOYGUN – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA’DAKİ MEZARLIKLARDA SOYGUN
661
21 Mayıs 2020 - 13:18

Yalova Belediyesi’nin “yolsuzluk soruşturması” kapsamında görevden alınan eski yönetimi, kentteki mezarlıklarda sözde, “ot temizliği” adı altında yaptığı ihalelerle yandaşlarına para savurdu.

Yalova Belediyesi tarafından Merkez Şehir Mezarlığı ve Paşakent Mezarlığı’nda, belediyenin kendi personelleri tarafından ot temizliği yapılmasına rağmen, 2014 yılından 2019 yılına kadar “ot temizliği” adı altında ihaleler yapıldı. İhalelerle 222 bin 300 TL para yolsuzluk soruşturması kapsamında tutulu bulunan eski başkan yardımcısı Halit Güleç’in akrabası olduğu iddia edilen bir firmanın sahibine verildi. Fakat firma mezarlıkta hiçbir işlem yapmazken temizliği belediyenin Park ve Bahçeler Birimi’ndeki kendi personelleri gerçekleştirdi.
Belediyeden mezarlıklar için bitki alımı, ot temizliği, cadde ve sokaklarda yabancı ot temizliği gibi toplamda 20 ihale alan firmaya toplam 416 bin 484 TL verildiği görüldü. Eski belediye yönetimi böylelikle yandaşlarını hiçbir iş yapmadan yüzbinlerce lira vermiş oldu.
MUHARREM İNCE’NİN KARDEŞİNİ DÖVMÜŞTÜLER
Öte yandan firma sahibi Sami Saraçoğlu’nun 2018’de CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin kardeşi Hüseyin İnce’yi bir restoranda darp edilmesi ile ilgili olaya karıştığı öğrenildi. Bu olay firma sahibinin bu şekilde ödüllendirildiği olarak yorumlandı.
YEMEKTEN PAHALI DAĞITIM ORGANİZASYONU
Yalova Belediyesi eski yönetimi tarafından mezarlıklardaki vurgun sadece bununla da kalmadı. Cenazeye katılanlara ikram edilmek için “pide ayran alımı” ihaleleri düzenleniyordu. Yemek dağıtımı organizasyonunu ihalesi yemek alım işinden bazı zamanlar daha yüksek oldu. 2018 yılında pide ayran alımı için 168 bin TL verilirken, bu yemeklerin dağıtım organizasyonu için ise 210 bin 600 TL verildi.
Yine 2017 yılında 225 bin TL’ye pide ayran alımı ihalesi verilirken dağıtımı için 177 bin 650 TL ödendi.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz