YALOVA’DAKİ MESLEKİ EĞİTİME YALIN DÜŞÜNCE MODELİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA’DAKİ MESLEKİ EĞİTİME YALIN DÜŞÜNCE MODELİ
123
20 Ekim 2021 - 16:34

Yalova Makine İhtisas OSB, sanayiye nitelikli eleman yetiştirmek için kolları sıvadı. Çiftlikköy Mesleki Eğitim Merkezi’nde incelemeler yapılırken OSB’nin pilot okulu olan Şehit Sercan Yazar MTAL’de de Türkiye’de büyük firmalara danışmanlık hizmeti sunan Yalın Enstitü Derneği yetkileriyle toplantı gerçekleştirildi.

 

Yalova Makine İhtisas OSB sanayi sektörünün en büyük sıkıntılarından olan nitelikli elaman sıkıntısının yaşanmaması adına çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Çiftlikköy Mesleki Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunuldu. İncelemelerde Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir’e İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol ve Müdür Yardımcısı Uğur İnan eşlik etti. Ziyarette merkezdeki son durum incelendi ve okul yetkilileri ile fikir alışverişinde bulunuldu.

ÇİFTLİKKÖY EĞİTİM MERKEZİNDE BAŞARIYI YAKALACAĞIZ

Müdür Yeniyol, yeni nesil eğitimin ve nitelikli istihdam için yapılacak çalışmaların önemine değindi. Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir ise yapılan çalışmayla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Mesleki eğitime inanmış ve gönül vermiş İl Milli Eğitim Müdürümüz ve değerli ekibiyle birlikte Çiftlikköy İlçemizdeki Mesleki Eğitim Merkezimizde incelemelerde bulunduk. Burada da çok kısa bir zamanda önemli bir ivme ve başarı yakalayacağız.”

PİLOT OKUL İÇİN DANIŞMANLIK HİZMETİ

Yapılacak çalışmalarda danışmalık hizmeti sunan Yalın Enstitü Derneği yetkilileriyle Ayrıca Yalova Makine İhtisas OSB’nin pilot okulu olan Şehit Sercan Yazar MTAL’de toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Özdemir’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Uğur İnan, Lise Müdürü Fatih Olğun ve öğretmenler hazır bulundu.

Türkiye’de bir çok firmaya danışmanlık hizmeti veren Yalın Enstitü yetkilileri proje yalın eğitimle ilgili bilgilendirilmelerde bulunuldu.

Toplantıda Yalın eğitim ve yerinde uygulamalı model fabrika eğitimlerinin planlaması, teçhizatlarının kurulumlarının tamamlanması ve eğitim konularının aktarımı yapıldı. Bu proje ile öğrencilerin stajdan sonra mezun olup çalışmaya başladıklarında örnek bir usta öğretici olmaları hedeflendiği kaydedildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, konuyla ilgili, “Meslek Lisemizde, Milli Eğitim Müdür Yardımcımız, Okul Müdürümüz, değerli öğretmenlerimizle ve kurumsal danışmanımız Yalın Enstitü ile birlikte Yalın Eğitim planlamasını gerçekleştirdik. Meslek Lisemizi, yalın üretimin en iyi örneklerinden biri yapmaya kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN GÜREL’E TEBRİK ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Termal’de çıkan yangında 2 hektar ormanlık alan zarar gördü!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
AHMEDİYE GÖLETİ DEFNE KOKULARINA DOYACAK
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
‘YALOVA BENİM KENTİMDİR’ ORTAOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ, VEKTÖRLE MÜCADELEYE HIZ VERDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz