YALOVA’DA BÜYÜK BİR İMAR USULSÜZLÜĞÜ YAPILDI MI! – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA’DA BÜYÜK BİR İMAR USULSÜZLÜĞÜ YAPILDI MI!
318
01 Ekim 2022 - 14:27

 

YALOVA’DA BÜYÜK BİR  İMAR USULSÜZLÜĞÜ MÜ YAPILDI?

Yalova’nın Kadıköy beldesinde, park alanına imara aykırı olarak yapıla bina inşaatı mahkemenin ‘yürütmeyi durdurma’ kararına rağmen devam ettiği iddia edildi.

İddialar şu şekilde:

Kadıköy beldesindeki imar planına aykırı ve ruhsatı iptal edildiği halde yapılan 5 katlı binaya 2 yıl önce mahkemeden ‘yürütmeyi durdurma’ kararı çıkmasına rağmen Kadıköy Belediyesi’nin, kararın ardından inşaatı mühürlediği ancak Belediye Başkanı Mehmet Şahin’in verdiği izinle inşaata devam edildiği ve söz konusu inşaatın otel olarak başladığı şimdilerde öğrenci yurdu inşaatı olduğu iddia edildi.

Söz konusu taşınmaz daha önce maliye hazinesi mülkiyetindeyken, ihale yoluyla satışa çıkarılarak, Halit Aksoy adlı kişi tarafından satın alındığı konuşuluyor.

Mahkeme raporlarında ihaleye 2,5 kat konut imarıyla çıkan 567 Ada 1 Parsel sayılı taşınmazın, satış yapıldıktan ve mülkiyeti özel şahsa geçtikten sonra, yeni sahibinin talebi doğrultusunda 5 katlı ticari yapı yapılmasına imkân verecek şekilde plan değişikliği yapıldığı belirtildi.

Plan değişikliğinin ardından idare mahkemesine plan değişikliğinin yürütülmesinin durdurulması istemiyle dava açıldığı ve davanın açılmasının ardından Kadıköy Belediye Başkanlığına yapılan bildirimde mahkemenin kararına kadar söz konusu parsel adına yapı ruhsatı düzenlenmemesi talep edildiği iddia edildi.

Kadıköy Belediyesinin mülk sahibi adına 16.08.2018 tarihinde yapı ruhsatı düzenlendiği ve bu ruhsatın ardından söz konusu şirketin, imar planlarının iptali istemiyle bir kez daha idare mahkemesinde dava açtığı ve davaya ilişkin olarak Kadıköy Belediyesine bildirim yapıldığı mahkeme raporlarında sunuldu mu kamuoyunca merak edilmekte.

Mahkeme kararına kadar inşaata izin verilmemesi talep edilmesine rağmen 7 gün 24 saat esasına göre inşaata devam edildiği iddia edildi.

‘Kanunları bilmiyorum’

Yalova Valisi Muammer Erol ve Yalova Cumhuriyet Savcısına savunma yaptığı konuşulan Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin’in, “Ben kanunları yasaları bilmiyorum. İmar mevzuatıyla ilgili donanımlı değilim. Belediyemizde bu işleri imar müdürüm ile hukuk danışmanız sürdürmektedir.

Birkaç gün önce de imar müdürüm istifa etti. İnşaat mühürlüydü.
Hırsızlar girmesinler diye mühürlü inşaatın devamına izin verdim doğramaları takıp mekânı kapatma koruma altına alsınlar istedim” açıklamasında bulunduğu kulislerde konuşulan konular arasında.

Bursa 1. İdare Mahkemesi, yargılama sonrasında bahse konu yapı ruhsatı ve dayanağı imar planlarını hukuka aykırı bularak iptal ettiği raporlarda öne sürüldü.

Ancak, idare mahkemesince verilen iptal kararı doğrultusunda 567 Ada 1 Parsel sayılı taşınmazın, etrafındaki yapılaşmaya uygun olarak “Ayrık nizam. Konut alanı. 2 kat. Taks:0.30. Kaks:0.60 ” olarak düzenlenmesi gerekirken, 01.07.2020 tarihli Meclis kararı ile bir kez daha 5 kat yapılaşmaya imkân verecek şekilde ticaret alanı olarak düzenlendiği iddia edildi.

1 Temmuz 2020’de yapılan plan değişikliği işleminin iptali istemiyle idare mahkemesine bir dava daha açıldığı ve yargılamanın halen devam ettiği belirtilirken, mahkemenin parsele ilişkin keşif günü belirlemesi bekleniyor.

Öte yandan belediye tarafından dava dosyasına sunulan savunmalarda Bursa 1. İdare Mahkemesinin 2018/1307 E. Sayılı dosyasında yapılan yargılamada sadece yapı ruhsatının iptal edildiği, plan değişiklikleri hakkında iptal kararı verilmediği iddia edildi.

Plan değişikliği yapılmasından hemen sonra, daha önce iptaline karar verilen yapı ruhsatının yerine yeni bir ruhsat düzenlenmesi beklenmeden, inşaata yeniden başlandığı öne sürüldü.

Ekim 2022 sonunda yapılacak olan yeni duruşmada ne sonuç çıkacağı merak konusu iken; tüm bu iddia ve sorulara ilgili mercilerden yanıt ve açıklama gelecek mi, kamuoyu merak içerisinde.

#kent77tv

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
METİN ORAL’ AFET DERNEĞİNDEN PLAKET
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
İFTAR SOFRASINDAN BİRLİK MESAJI VERDİLER
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TARAFTAR GRUPLARINDAN AÇIKLAMA: ‘YALOVASPOR SİYASET ÜSTÜDÜR’
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALİ KANGAL BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Türkiye’nin satrançta en genç büyük ustası (GM) 16 yaşındaki Ediz Gürel oldu.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz