YALOVA’DA BİR İLK! SESSİZ KİTAP ETKİNLİĞİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA’DA BİR İLK! SESSİZ KİTAP ETKİNLİĞİ
79
15 Kasım 2022 - 11:23

Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi, çocuklar için Cumartesi günleri yaptığı etkinliklere devam ediyor.

12 Kasım Cumartesi günü çocuklar ve aileleri ile birlikte, Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi’nde bir ilk daha gerçekleştirildi.

Sessiz sinema oyununun çocuk kitaplarına uyarlandığı etkinlik, çocuk tiyatrosu ve drama sanatçıları Dilek Akarca ve Esra Özfaris’in anlatımları ile gerçekleşti.

Her hizmetin ücretsiz olarak yürütüldüğü kütüphanede, verilen sürede sanatçıların, kitapların isimlerini çocuklara anlatması gerekiyordu. Sanatçıların anlatma çabaları ve katılımcıların bilmek için sarfettikleri gayretler, yapılan etkinliğin eğlenceli geçmesini sağladı.

Muzaffer İzgü, Aytül Akal, Sevim ve Sevinç Ak, Mavisel Yener gibi çocuk edebiyatının değerli kalemleri ve kitapları tanıtılırken ‘Çocuk Kalbi’ gibi klasiklerin de unutulmadığı etkinliğimizde çocuklar eğlenirken, anlatılan kitap ve yazarları hakkında bilgilendirildiler.

Etkinliğe katılan çocuklar kendi hayal dünyalarını yaptıklarına yansıtırken, tüm anlatılan kitapları alıp okumak için çok isteklilerdi.

0-15 yaş grubuna hizmet veren kütüphane, Yalova’da yaşayan çocuklara kitap okumanın önemi konusunda daha önce yapılmayan pek çok ilklere imza atarak, eğlenerek-öğrenme ve yaratıcılıklarını geliştirme amaçlı kültürel etkinlikler düzenliyor.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Devlet erkanı Anıtkabir’de!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Karakol bahçesinden kaçan eşek, hastaneye girdi!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova’da 23 Nisan coşkusu

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz