YALOVA’DA 3 TERSANE KAPATILDI, 12 TESİSE TOPLAM 763 BİN TL CEZA KESİLDİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA’DA 3 TERSANE KAPATILDI, 12 TESİSE TOPLAM 763 BİN TL CEZA KESİLDİ
289
17 Haziran 2021 - 8:07
Yalova Çevre ve Şehircik Müdürü Ümit Yılmaz, Marmara Denizi Koruma Eylem Planı çerçevesinde artırılan denetimlerle ilgili bilgi verdi.
Yılmaz, gece gündüz denetimlerin sürdüğünü söyledi. 16 Haziran 2021 tarihinde 20 denetim ve 4 numune alımı yapıldığını söyleyen Yılmaz, “

İlimiz genelinde müsilaj temizleme çalışmaları devam etmektedir. Müsilaj birikme alanları ve yoğunluk durumuna göre tespit edilen noktalarda temizleme çalışmaları yapılmaktadır. İlgili Belediyeler kendi sınırlarındaki temizlik çalışmalarını yürütmekte ihtiyaç halinde İl Müdürlüğümüzce temin edilen ekip ve ekipmanlar ile temizlik çalışmalarına destek verilmektedir. Ağırlıklı olarak Yalova Merkez, Taşköprü ve Altınova’da müsilaj görülmesi nedeniyle bu bölgelerde temizlik çalışmaları yapılmaktadır. Temizlik çalışmaları denizden temizleme gemileri, karadan ise vidanjörler  pompalar ve temizleme kürekleri ile yapılmaktadır. İhtiyaç halinde bariyerlerde kullanılmaktadır.

16.06.2021  tarihinde müsilaj görülen tek bölge olan Taşköprü bölgesinde, İDO İskelesinden 55 m3, Taşköprü AKSA önünden 28 m3 olmak üzere toplamda 83 m3 müsilaj temizliği yapılmıştır. Marmara Hepimizin slogani ile başlatılan Marmara Denizi temizlik çalışmaları kapsamında bugün toplanan 83 m3 ile beraber toplanan toplam müsilaj miktarı 1478 molmuştur. 
Marmara Denizinde ortaya çıkan müsilaj nedeniyle Temizlik çalışmalarının yanında Çevre Kanunu kapsamında çevre denetimleri de diğer illerden gelen takviye denetim ekipleri ile beraber hızlanarak devam etmektedir. Bu kapsamda 5 ekipden oluşan 20 Personel  ile İlimizde bulunan fabrika, tersane,otel,motel, tatil sitesi vb. tüm yerler  denetlenmektedir. Denetimlerimiz ve atıksu numune alımları gece saatlerinde de devam etmektedir.

16.06.2021 tarihi itibarıyla toplamda 129 denetim gerçekleştirilmiş, 23 atıksu numunesi alınmıştır. Denetimlerimizde sadece atıksu denetimleri yapılmamakta Çevre Kanunu kapsamında kalan tüm konularda denetim gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda bugüne kadar yapılan denetimlerde ihmali görülen 12 tesise toplam  763.623,00 TL idari para cezası uygulanmış, 3 tersaneye de faaliyet durdurma yapılmıştır.

İlimiz genelinde temizlik faaliyetleri ve denetimlerimiz 7/24 devam etmektedir.” diye konuştu.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALİ KANGAL BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Türkiye’nin satrançta en genç büyük ustası (GM) 16 yaşındaki Ediz Gürel oldu.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova, okuyor!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ YASMEK OKUMA YAZMA KURSU MEZUNLARINI VERDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz