“YALOVA ÜNİVERSİTESİ’NDE GÖREV YAPMAMALI” – Kent 77 TvKent 77 Tv
“YALOVA ÜNİVERSİTESİ’NDE GÖREV YAPMAMALI”
395
10 Ocak 2020 - 13:49

CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, “Deve idrarında şifa arayan, bir erkeğin farklı illerle evi ve eşi olabilir diyenler Yalova Üniversitesi’nde görev yapıyor olmamalı” dedi.

 

Yalova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil, bir erkeğin farklı illerde evi ve eşi olabileceği sözlerine Özel’den tepki geldi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Özel, “Türk kadını bir aydınlanma, çağdaşlaşma ve medeniyet projesi olan Cumhuriyet Devrimi ve Medeni Kanun ile birlikte tek eşlilik, eşit yurttaşlık, eşit oy, eşit miras, eşit şahitlik gibi haklara kavuşmuştur. Kadın hakları konusunda kat ettiğimiz mesafenin büyüklüğü, bu alanda artık geri dönüşün imkânsız olduğunu ortaya koymaktadır.

Kadın hakları konusunda hukuki açıdan önemli ölçüde çözdüğümüz bir problemin kültürel ve geleneklerden beslenen kadın haklarına yönelik tehditlerin aktif siyaset ve akademi dünyası üzerinden yeniden üretildiği bir dönemi yaşıyoruz” dedi.

Sifil’in “Bir adam var, işi gereği çok geziyor. İstanbul, Ankara, Adana, Bursa geziyor adam, işi bu. Bu adamın İstanbul’da da evi var, Ankara’da da evi var. Buralarda gittiği yerlerde evlendiği hanımlar var. Gittiği zaman orada kalıyor. Bunların her biri onun meşru hanımı” sözlerini hatırlatan Sifil, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin bu alanda kat ettiği mesafeyi anlayamadığını ortaya koymaktadır. O öğretim üyesinin farklı illerde ev ve eş örneği verdiği, yaygındır dediği Arap ülkelerinde kadınların araba kullanıp kullanmayacağı, stadyumda maç izleyip izleyemeyeceği, tek başına sokağa çıkıp çıkamayacağı tartışılmaktadır. Türkiye bu tartışmaları Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet sayesinde aşmış, geride bırakmıştır.

Burada üzerinde durulması gereken konulardan birisi de deve idrarında şifa arayan, bir erkeğin farklı illerle evi ve eşi olabilir diyenlerin Yalova Üniversitesi’nde görev yapıyor olmalarıdır. Geçmişte Yalova Üniversitesi’nde FETÖ yapılanması var dediğimizde kulak tıkayanlara, Atatürk’ün kenti Yalova’da, üniversite bünyesinde nasıl bir kadrolaşma yaptıklarını görmelerini tavsiye ediyorum. İstanbul, Kocaeli, Bursa gibi büyük illerin hemen yanı başında bulunan Yalova Üniversitesi’nin bu tartışmalarla gündeme gelmesi kurulduğu günden bugüne kadar Üniversite yönetimlerinin nasıl bir kadrolaşma içinde olduklarını gözler önüne sermektedir.”

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz