YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLEİRNDEN BÜYÜK BAŞARI – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLEİRNDEN BÜYÜK BAŞARI
165
10 Temmuz 2021 - 14:10
Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin yer aldığı Kuvâ takımı, Akkuyu NGS Proje Yarışması’nda finale kalarak önemli bir başarıya imza attı.
Genç yeteneklere nükleer enerji alanında yenilikçi projeler üretme ve kendilerini geliştirme fırsatı sunmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Akkuyu Nükleer A.Ş. iş birliği ile düzenlenen Akkuyu NGS Proje Yarışması’nın ödül töreni, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde gerçekleşti.
Akkuyu NGS Proje Yarışması’na katılan Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencileri Ebubekir Tosun ve İlayda Durmuş ile ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Makine Mühendisliği öğrencisi Okan Erhan’dan oluşan Kuvâ takımı, “Nükleer Köy” adlı projeleriyle 56 proje arasından finale kalan 6 takımdan biri oldu.
Rektör Cebeci Öğrencileri Yalnız Bırakmadı
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztaş’ın, Ebubekir Tosun ve İlayda Durmuş’u yalnız bırakmadığı ödül töreninde finale kalan 6 projeye ilişkin sunumlar gerçekleştirildi. Kuvâ takımı adına proje sunumunu gerçekleştiren Okan Erhan, Yalova Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Başakcılardan Kabakcı ile Arş. Gör. Mahmut Cüneyt Kahraman’a projeye olan katkılarından dolayı teşekkürlerini ileterek sözlerini noktaladı.
Finale kalan projelerin sunumlarının tamamlanmasının ardından Akkuyu NGS Proje Yarışması’nın jüri üyeleri puanlamalarını gerçekleştirdi. 73 puanla birinci olan AtomSec takımına hediyeleri, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başmüşaviri Semih Süslü tarafından, 71 puanla ikinci olan Milli Kimya Gücü takımına hediyeleri, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan tarafından ve 66 puanla üçüncü olan Nemarg takımına hediyeleri ise Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüney Ersanlı tarafından takdim edildi.
Akkuyu NGS Proje Yarışması’nın sonucunda birinci olan AtomSec takımı, Rusya’da Nükleer santral teknik gezisi ve seminer ödülü, ikinci olan Milli Kimya Gücü takımı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nda staj ödülü ve üçüncü olan Nemarg takımı ise Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde teknik gezi ödülü kazandı.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA’DA SU SPORLARI SEZONU AÇILDI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
METİN ORAL’ AFET DERNEĞİNDEN PLAKET
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
İFTAR SOFRASINDAN BİRLİK MESAJI VERDİLER
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TARAFTAR GRUPLARINDAN AÇIKLAMA: ‘YALOVASPOR SİYASET ÜSTÜDÜR’
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALİ KANGAL BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI!

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz