YALOVA ŞAKAYIKLARINDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA ŞAKAYIKLARINDA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
185
27 Mayıs 2022 - 8:27

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, Yalova Şakayıklarına dikkat çekmek amacıyla bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.

İl Temsilcisi Arzu Demir, Yönetim Ekibi ve TEMA Vakfına Gönüllüleriyle gerçekleşen Saha Faaliyet Programlarında yer alan Doğal Korunan alanlar konusuna dikkat çekmek amacıyla Hamzalı-Beşpınarlar rotasında etkinlikte, Yalova Belediyesinden temin edilen araçla Yalova Kent Müzesi önünden yola çıkan gönüllüler, Güneyköy’de tarihi dokusu eşliğinde içilen çayların ardından Beşpınarlar’a hareket ettiler.

Demir, “Bitki ve Manzara fotoğrafı çekmek isteyenlere için doyumsuz kareler yakalandı. Yol boyunca ve zirvede pek çok çeşme mevcut. Doğa ve Araştırmacılar biçin muhteşem bir trekking parkuru, Zaten yürüyüşümüz esnasında kamp yapan, Kaya tırmanışı gerçekleştiren veya günübirlik gelen bir çok doğasever ile karşılaştık.

Eşsiz Marmara Denizi manzarasının yanında Ağaç varlığı, kayın, meşe, piren, ıhlamur, elma, kestane, kiraz, muşmula, kızılcık, fındık, Otlardan kekik, ısırganlar, adaçayı ve tabi ki ziyaret sebebimiz Şakayıklar. Buradan başlayan yürüyüşümüzle Yunan işgali sırasında yapılan istihkam mevzilerine ulaşıldı. Bu zirvenin bir diğer önemi ve özelliği ise aynı anda hem İznik Gölünün hem de Marmara Denizinin görülebilmesi. Hamzalı’ya doğru yapılan yürüyüşte muhteşem Şakayıklarla buluştuk. Ormanda doğa ile iç içe dostlarla birlikte ve tabi ki Yalova’da Trekking Kitabının yazarı, hepimizin büyüğü Fahrettin Yurtbay’ın şahane bilgilendirmeleri eşliğinde ve rehberliğinde Hamzalı Köyüne ulaştık. Bir sonraki Doğa Yürüyüşümüzde TEMA Vakfı gönüllülerimizle buluşmak üzere ayrıldık.” diye konuştu.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
AHMEDİYE GÖLETİ DEFNE KOKULARINA DOYACAK
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
‘YALOVA BENİM KENTİMDİR’ ORTAOKULLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ, VEKTÖRLE MÜCADELEYE HIZ VERDİ
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
BAŞKAN GÜREL SÖZÜNÜ TUTTU
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA’DA MARKETLERE SIKI DENETİM

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz