YALOVA MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM FUARI BAŞLADI – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM FUARI BAŞLADI
227
15 Haziran 2022 - 14:04

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen “Yalova Mesleki Eğitim ve İstihdam Fuarı”, ildeki ortaokul, lise öğrencileri ile veli ve sanayi kuruluşlarını bir araya getiriyor.

 

 

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlik, Vali Muammer Erol ve protokolün resim sergisi açılışının ardından başladı.

 

 

Etkinlik alanında yer alan aralarında istihdam garantili eğitim veren meslek liselerinin bulunduğu stantları gezen protokol üyeleri, öğrencilerin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

 

Kağıt üretimi üzerine çalışan standı ziyaret eden Vali Muammer Erol, öğrencilerin yardımıyla kağıt yapım aşamalarını uygulayarak kağıt yaptı.

 

Fuar ile ilgili basın çalışanlarına yaptığı röportaj da, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan sınavın ardından fuarı açtıklarını ve fuarda, sektörle öğrenciler, eğitim camiası ve sivil toplum kuruluşlarının bir arada olduğunu dile getiren Yeniyol, şunları kaydetti.

 

“Bu bizim için mutluluk verici bir şey. Eğiteceğimiz çocuklarımızı bu sektörde istihdam edeceğiz. Devletimizin istihdama yönelik yaptığı iyileştirmeler, bizim eğitim sürecimizi daha rahat ve kolay şekilde ortaya koydu. Şu anda rahatlıkla çocuklarımıza 9. sınıfa girdikten sonra teorik eğitiminin yanında direkt sektörün içerisinde iş başı yapmaları noktasında büyük destek verildi. Yalova olarak verilen bu destekleri fırsata çevirdik.”

 

Kentte, yaygın eğitimdeki 12 bin 974 öğrencinin 5 bin 100’ünün mesleki ve teknik eğitim bünyesinde olduğunu aktaran Yeniyol, Fuara gelecek öğrenci, veli ve bu alanda istihdam edilmek istenen vatandaşlara bilgilendirmede bulunulacak uzmanların, iş arayanlar için de bir fırsat oluşturması hedefleniyor.

 

Fuar 15-16 Haziran tarihlerinde, tüm meslek liseleri, KOSGEB, İş-Kur, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve sanayi kuruluşlarının stantlarının Veli, Öğrenci ve iş arayan kişileri bilgilendirmek için açık olacak.

 

 

 

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
METİN ORAL’ AFET DERNEĞİNDEN PLAKET
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
İFTAR SOFRASINDAN BİRLİK MESAJI VERDİLER
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
TARAFTAR GRUPLARINDAN AÇIKLAMA: ‘YALOVASPOR SİYASET ÜSTÜDÜR’
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALİ KANGAL BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Türkiye’nin satrançta en genç büyük ustası (GM) 16 yaşındaki Ediz Gürel oldu.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz