YALOVA EMNİYETİ ZOR GÜNDE VATANDAŞIN YANINDA – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA EMNİYETİ ZOR GÜNDE VATANDAŞIN YANINDA
881
08 Nisan 2020 - 9:16

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında görev alan Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 bin 780 vatandaşa ulaşın yardım taleplerini karşılarken gerçekleştirdiği denetimler ve çalışmalarla koronavirüs önlemlerinin uygulanması noktasında büyük başarı sağladılar.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koranavirüs (Covid-19) salgınının önlenmesi ve kamu sağlığının tesis edilebilmesi amacı ile  Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından kademeli olarak alınan kararlar ve verilen talimatlar doğrultusunda gerekli tedbirlerin uygulandığı bildirildi.

Polis ekipleri bu çerçevede, vatandaşlarımızın açık ve kamusal alanlar ile pazar, market ve benzeri toplu alanlarda zaruret olmadıkça bulunmamaları, bu yerlerde iken sosyal mesafe kuralı ile maske takma zorunluluğu öncelikli olmak üzere belirlenen tüm kurallara riayet etmelerini sağlandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vatandaşlarımız yetkililerce belirlenen kurallara uymaları hususunda yüz yüze ve ekip araçlarımızdan anons sistemi ile düzenli olarak uyarılarak salgının önlenmesi amacı ile farkındalık oluşması sağlanmakta, açık alanlara çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımızın gerekli denetimleri aralıksız sürdürülmektedir. Yaşanan süreçte ikametlerinde bulunmaları zorunlu olan vatandaşlarımız tarafından 155 ihbar hattına bugüne kadar 978 yardım talebinde bulunulmuş ve temel ihtiyaç malzemelerinin temini, banka, eczane vb. sosyal ihtiyaçlarını içeren taleplerin tamamı karşılanmıştır. Ayrıca 25.03.2020 ile 04.04.2020 tarihleri arası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Ekonomik İstikrar ve Kalkınma Paketi çerçevesinde belirlenen ödemeler, devlet ve özel bankaların maaş ödemeleri dâhil olmak üzere Yalova İl ve İlçe Merkezlerinde toplam 2706 kişiye yaşamış oldukları ikametlerine ulaşılarak maaşlarını ve tahsis edilen para yardımı ödemelerini almaları sağlanmıştır.Emniyet Teşkilatı (Covid-19) salgınının önlenmesi amacı ile bu kutsal görevi tüm azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. Yeter ki siz evinizde kalın, biz size geliriz.”

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz