YALOVA DA 1 MAYIS ETKİNLİKLERİ YAPILDI. – Kent 77 TvKent 77 Tv
YALOVA DA 1 MAYIS ETKİNLİKLERİ YAPILDI.
187
01 Mayıs 2022 - 18:35

Yalova da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanında birçok STK, Derneler ve Kuruluşların temsilcileri yanı sıra Vatandaşında yoğun ilgisi oldu.

Düzenlenen Eylem öncesi sloganlar atılarak ve halaylar çekilmesiyle başladı.

Bu sene 1 Mayıs eylemlerini ayrı ayrı değil bir olarak düzenlediklerini söyleyen Eğitim-sen Yalova Şube Başkanı ve Kadın Meclisleri Yalova Temsilcisi bu günkü etkinleri ortak olarak düzenlediklerini belirtti.

Eğitim-sen Yalova Şube Başkanı Özgür Girişen ve Kadın Meclisleri Yalova Temsilcisi Sinem şunları kaydetti.

“Sınıfsal eşitsizliklerin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitsizliği de derinleşiyor, kadınların omuzlarına yıkılan hane içi iş ve bakım yükü artıyor. Kadına yönelik şiddet tırmanıyor. Kadınlar bir yandan işsizliğin, bir yandan esnek çalışma biçimlerinin ve güvencesizliğin hedefi haline geliyor. Bu ateşten günlerde kadınların güçlendirilmesi gerekirken, İstanbul Sözleşmesi gibi kazanımlar iktidarın hedefi oluyor.”

“TÜİK’in sahte enflasyon rakamlarına endekslenen maaş artışları sonucunda bugün on milyonlar açlık sınırında yaşıyor. Çünkü 20 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı ülkenin tüm kaynaklarını, bir avuç patronu ve ayrıcalıklı zümreyi korumak için seferber ediyor.”

Basın Açıklamasının ardından Erdal Bayrakoğlu Konseri gerçekleşti.

 

 

 

 

Yazar

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz