ÜNİVERSİTEDE 3D YAZICILARLA SİPERLİK MASKE ÜRETİMİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
ÜNİVERSİTEDE 3D YAZICILARLA SİPERLİK MASKE ÜRETİMİ
862
03 Nisan 2020 - 13:50

Yalova Üniversitesi’nde, yeni tip koronavirüs (kod-19) karşı sağlık personellerinin kullanması için 3D teknolojisiyle siperlik maske üretimine başlandı.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, İl Sağlık İl Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere Yalova Meslek Yüksekokulu’nda akademisyenler tarafından siperlik maske üretimine başladıklarını söyledi. Cebeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlık personellerinin bu tür maskeye ihtiyacı olduğunu ifade etti. Üretilen siperlik maskelerin tek kullanımlık olmadığını kaydeden Cebeci,  “Dezenfekte edilebilen bir maske bu. Hatta doktorlarımızın söylediğine göre, virüs kuru alanda çok fazla yaşamadığı için bunu akşam balkona atın, sabah tekrar kullanabilirsin” diye konuştu.

Haftada 100 ila 200 adet arasında üretim yapabileceklerini söyleyen Cebeci, maskelerin kalıbını çıkarmaları durumunda sürecin hızlanacağını belirterek, “Bu yapıldığı zaman haftada 600, 700, 1000’e kadar çıkabilir. Biz de kendi çapımızda milletimize ne kadar katkı sağlarız, ne yapabiliriz, bunun gayreti içindeyiz. Şimdilik bunu yapabiliyoruz ama daha yapacaklarımız da olacak inşallah. Elimizden geldiğince bu süreci birlik içinde, dayanışma içinde herkes kendi elinden geldiğini yaparak atlatacağız.”

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz