TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU! – Kent 77 TvKent 77 Tv
453
03 Aralık 2019 - 12:28
TÜRKİYE’NİN GURURU OLDU!

İSTEK Yalova Okulları öğrencisi başarılı milli sporcumuz Ece Haraç, Tayland’da gerçekleştirilen Dünya Gençler Msa Tenisi Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etti.

 

Uluslararası Masa Tenisi (ITTF) tarafınfan Tayland’ın Korat kentinde 24 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında düzenlenen, 2019 Masa Tenisi Dünya Gençler Şampiyonasında ülkemizi temsil eden, Ece Haraç şampiyonayı başarı ile tamamladı. 17 yaşındaki milli sporcumuz Ece Haraç, kariyerinde ilk kez katıldığı ve tarihimizde de Türkiye olarak bayanlarda ikinci kez dahil olduğumuz Masa Tenisi Dünya Gençler Şampiyonası’nda elde ettiği 3 galibiyetle dünya sıralamasında önemli puanlar kazanmış oldu.

  1. oldu..

Türkiye’yi Dünya Şampiyonası’nda temsil ettiği için mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen Ece Haraç, “Ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettim. İlk kez Dünya Şampiyonası’na katıldım. Kendi ülkelerinde en iyi olan ve Dünya sıralamasında yer alan sporcularla mücadele ettim. Şampiyonada ağırlıklı Çin, Japon, Taipe, Kore gibi ülkeler vardı. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, ülkemi iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda inşallah madalyada kazanacağım. Bunun için çok çalışacağım. Dünya Şampiyonasına tüm rakipler çok iyi hazırlanmış. Favorilerden Ana tabloya giremeyenler, hatta gruplarında 3 ve 4 olanlar oldu. İlk defa karışık çiftlerde beraber oynadığım Belçika’lı partnerim Nicolas ile beraber Mix’lerde ki ilk maçımızı kazandık. İkinci maçımızda, Çin TPE’li çift karşısında da iyi oynadık ancak 3-1, Çin TPE kazandım. Teklerde Kanada’da oynayan Çin’li sporcuyu 4-1, ardından Nijerya’lı sporcuyu 4-0 gibi bir skorla yendim. Grup birinciliği için U15 de Dünya sıralamasında ilk 5’i görmüş, şimdilerde U18’de Dünya sıralamasında 30.sırada yer alan Hong Kong’lu ile karşılaştım. Benden tecrübeli bir sporcuydu. Maç 4-2 bitti, kazanabilirdim, maça iyi başlayamadım, 4. ve 5. setlerde daha üstündüm ama maalesef Hongkong’lu sporcu 4-2 kazandı. Maç gösteri sahnesindeydi. İlk Defa Böyle Bir Masada ve Ortamda Oynadım. Grup liderliği, ana tabloya girme maçında çok heyecanlandım. İkinci sete 5-0 önde başladım. Maç ortasında, 8-4 öndeydim. İki kez set sayısı attım ama olmadı, seti 13-11 verdim. En çok üzüldüğüm anlardan biri oldu. Alsaydım durumu 1-1’e getirecektim. 3. Sette de 10-9 öndeydim, set sayısı attım ama yine olmadı. Sonra ki setlerde masaya, ortama alıştım. Daha rahat oynadım ve farklı skorla rakibime üstünlük sağlayarak 2 set üst üste aldım. Oyunu, 3-2’ye getirdim ama maalesef rakibi yakalayamadım. Gelecek yıl gençler kategorisinde devam ediyorum ve insallah yine Dünya Gençler Şampiyonası’na katılacağım ve ülkemi temsil edeceğim. 2020’de hedefim çok daha ilerisi olacak” şeklinde konuştu.

Kendisine destek verenlere teşekkür etti..

Kendisini destekleyen herkese, özellikle de ailesine çok teşekkür ettiğini belirten Ece Haraç,  “Üzerimde emeği olan hocalarıma, okulum Yalova İstek Kolejine, Yalova Spor İl Müdürlüğüne, Yalova Belediye Spor ve Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulüplerine ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonuna teşekkür ederim. Bu şampiyona beni daha da hırslandırdı. Çalışmalarıma ara vermeden devam edeceğim. Eksiklerimi biliyorum, yurt dışında açık turnuvalara katılarak daha fazla maç oynamam gerekiyor, Federasyonumuzun desteğiyle, 2020 yılında yurt dışı tecrübemi arttırmak ve Dünya sıralamasında daha iyi yerlere gelebilmek için yurt dışındaki açık turnuvalara dahil olmak istiyorum. Öncelikli hedefimi Avrupa Şampiyonluğu olarak belirledim. Önümüzdeki yıllarda Genç ve A Milli Takım düzeyinde, Balkan, Avrupa, Dünya Şampiyonalarında ve inşallah olimpiyatlarda ülkemi temsil etmeye ve ülkeme madalyalar kazandırmaya devam edeceğim” diyerek sözlerini tamamladı.

Mesut Acar, öğrencisini kutladı..

İSTEK Yalova Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Acar da öğrencisini tebrik etti. Acar, “Daha önce Dünya, Avrupa, Balkanlar  ve Türkiye Şampiyonlukları elde eden başarılı milli takım sporcumuz Ece Haraç, 2019 Gençler Dünya Masa Tenisi Şampiyonalarında 3 galibiyet alan ilk Türk sporcusu unvanını elde etmiştir. Tüm dünyaya adımızı bir kez daha duyuran başarılı öğrencimiz, milli takım sporcumuz Ece Haraç’la gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz