TOKAY’IN YANINDA OLDUKLARINI BELİRTTİLER – Kent 77 TvKent 77 Tv
TOKAY’IN YANINDA OLDUKLARINI BELİRTTİLER
137
02 Aralık 2022 - 18:58

İYİ Parti’de Merkez İlçe Başkanlığı yapmış partililer Yalova İYİ Parti İl Başkanlığı’nda bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu.

Seçim öncesi yapılan toplantıda, partide Gençlik Kolları Kurucu Başkanlığı da yapmış olan Halil İbrahim Tokay’ın yanında olduklarını bildirdiler

01 Aralık Perşembe günü 14.30’da gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan İYİ Parti Yalova İl Başkanı Ersin Akyüz, ‘’Kongrelerle birlikte Türkiye genelinde bir hareketlilik başladı. Harekette bereket vardır. Pazar günü seçimimiz var. Son durum olarak şu an iki adayımız var

Liderimizin kadın olmasıyla birlikte bu parti bakış açısı kadınlar ve gençler üzerine kurulmuştur. Dolayısıyla, istikbal gençlerdedir. Siyasete artık kadın eli değmesi gerekiyordu. Biz bunu kotalarımızla beraber mümkün mertebe artırmaya çalışarak, kadınlarımızı bu oluşuma dahil ederek hep beraber siyaset yapma gayretindeyiz. Biz erkekler her ne kadar cengâver bir şekilde ideallerimiz peşinde mücadelemizi sürdürsek de siyasette de artık onların ellerinin değdiği bir siyaset anlayışıyla daha güzel bir siyasete şekil verme gayretindeyiz. Kadınlar, gençler ve biz erkeklerle beraber bu mücadelemizi devam ettireceğiz’’ dedi.

Kurucu Merkez İlçe Başkanı Esra Patıl Dinçer ‘’Halil’e bu noktada destek olmak için geldim. Bu partiye büyük ideallerle girdim. Halil’in bu işi en iyi şekilde yapacağına olan inancımdan dolayı, gençlik kolları başkanıydı ve çalışmalarını gördüm. Vakti var, gençliği, idealleri var. Bizi en iyi şekilde temsil edeceğini düşünüyorum. Bu konuda desteğim tam’’ dedi.

Halil İbrahim Tokay ise, ‘’Burada bir aile olarak toplandık. Bu tabloyu burada yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Siyasette her şey seçim kazanmak değildir. 2018’deki seçime iktidar olmak iddiası ile girdik. Olmadı. Milletimiz belki de bizi hazır bulmadı. Fakat biz kaybetmedik. Başkanlarımızı orada tanıdım ve onları kazandım. Biz bir aileyiz. Hep birlikte daha güzel günlere, daha iyi günlere, daha ileriye taşıyacağız’’ dedi.

Toplantı sonunda Halil İbrahim Tokay, kamuoyunda kendisi hakkında yapılan söylentilere yanıt verdi. İyi Parti’de, kuruluşundan itibaren kimsenin desteği olmadan bulunduğunu ve kendisi yeni konumuna geçtiğinde İYİ Parti’nin milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı değerleri ile herhangi bir sıkıntısı olmayan herkese kapılarının açık olduğunu belirtti.

Tokay sözlerine şu şekilde son verdi, “Biz hiçbir zaman kimseni adamı olmadık ve siyasette her zaman kendi irademizi ortaya koyduk. Gönlüm hep emek verenlerle oldu ve olacaktır. Bizi illa birisinin adamı olarak konuşacaklarsa şöyle söyleyeyim, ben Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adamıyım. Ulu Önderimizin açtığı yolda, liderimiz Meral Akşener’in öncülüğünde Yalovamızı hak ettiği yerlere ulaştırmak için mücadele edeceğim”

İyi Parti Yalova İl Başkanı Ersin Akyüz de İyi Parti’nin kimsenin vesayeti altında olmayacağını ve demokratik yollarla gelen herkese açık olduğunun altını çizdi.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“ENKAZ EDEBİYATI YAPMIYORUZ, BELEDİYEYİ TOPARLAYACAĞIZ”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ HALKA HİZMETİNİ ARTIRIYOR
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Fazlaca, Kara Savaşları’nın 109. yıl dönümünü andı

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz