TEKİRDAĞ’DA BUĞDAY MİTİNGİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
15
10 Haziran 2024 - 10:29
TEKİRDAĞ’DA BUĞDAY MİTİNGİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, mağdur kesimlerin sesini duyurmak için gerçekleştirdikleri mitingleri buğday üreticileri için sürdüreceklerini vurguladı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, İzmir’de Bayraklı Kulalılar Derneği’nce Sasalı Kent Ormanında düzenlenen 12’nci Geleneksel Keşkek Günü programına katıldı. Genel Başkan Özgür Özel, vatandaşları selamlayarak başladığı konuşmasında;

“Bugün buraya 12’nci Geleneksel Keşkek Festivali’ni yapmaya geldik. Sasalı’dayız. Çok güzel bir ortamdayız” diyen Özel ayrıca, “Şunu bilmek lazım. Ne Türkiye’de işler o kadar yolunda gidiyor, ne de geleceğe o kadar umutla bakabilen insanlar var. Keşkek, buğdaydan yapılır. Buğday hepimizin en temel beslenme aracı olan, beslenmesindeki en önemli öğelerden bir tanesi olan ekmeğimizi yaptığımız, geleneksel ürünlerde hep kullandığımız temel besin maddemiz. Ama bunu bir de üretenler var. Adana’dan Trakya’ya kadar, hele hele İç Anadolu’da, Ege’nin önemli bir kısmında buğday tarımı yapılıyor. Geçen sene buğday 8 lira 25 kuruştu. Geçen seneden bu seneye hepiniz biliyorsunuz, bütün girdiler yüzde 100 arttı. Mazot arttı, gübre arttı. Biçer-döverin dönümüne geçen sene ne veriyorsan bu sene iki katını veriyorsun. Yine parayı beğenmiyorlar. Ama buğday fiyatı sadece yüzde 12 arttı. 8 lira 25 kuruşluk buğdayı 9 lira 25 kuruş yaptılar. Maalesef böyle olunca, 11 lira maliyeti olan buğday 9 lira 25 kuruştan satılmak zorunda olunca buğday üreticisi perişan oldu. Geçen hafta bugün Rize’de çay mitingindeydim. Çayın maliyeti 19 lira, 20 lira. Çaya da 17 lira fiyat verdiler. Yani ülkeyi yönetenler maliyetin altında fiyatlar vererek, çay üreticisini, buğday üreticisini, önümüzdeki dönem fındıkta ve üzümde fiyat açıklanacak, hepimizin gözü ve kulağı orada olacak ama maliyetlerin altıda fiyatlarla perişan ediyorlar.

İsyan büyük ve önümüzdeki Cuma günü CHP olarak buğday üreticisinin sesini duymak, Türkiye’ye duyurmak için hep birlikte Tekirdağ’a gidiyoruz. Buğday Mitingi yapıyoruz” dedi. Özel ayrıca, “Türkiye’ye sesleniyorum. Yalnız değilsiniz. CHP’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk der ki Cumhuriyet de CHP de kimsesizlerin kimsesidir. Kimse kendini yalnız hissetmesin. Biz varız. Buradayız. Sizin için mücadele ediyoruz” ifadesini kullandı.

Özgür Özel Buğday mitingi kararını açıklarken ; “Adana’da büyük isyan vardı. Orada da konuşmuştuk. Şimdi buradan ilan ediyorum. Bu 9 lira 25 kuruşluk fiyat, üreticiyi perişan ediyor. İsyan büyük ve önümüzdeki Cuma günü CHP olarak buğday üreticisinin sesini duymak, Türkiye’ye duyurmak için hep birlikte Tekirdağ’a gidiyoruz. Buğday Mitingi yapıyoruz.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz