“Sürecin iyi yönetildiğini düşünüyorum” – Kent 77 TvKent 77 Tv
“Sürecin iyi yönetildiğini düşünüyorum”
852
10 Nisan 2020 - 19:13

Koronavirüs mücadelesinde Avrupa ile Türkiye arasındaki rakamları değerlendiren Uzmanlar Özel Yalova Hastanesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Müjdat Batur Canöz, Türkiye’nin süreci iyi yönettiğini söyledi.

Gündem Özel programında Özgür Yıldız’ın Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer ile konuğu olan Yalova Hastanesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Müjdat Batur Canöz, Bilim Kurulu vasıtasıyla Türkiye önemli önlemlerin aldığını ifade etti. Canöz, İngiltere’de halen bir bilim kurulu kurulmadığına dikkati çekerek şunları kaydetti:
“Bizde ilk vaka 11 Martta Çarşambaya denk geliyordu, Cuma günü okullar kapanıyordu. Aradan iki iş günü geçti pazartesi kapandı. Peki diğer ülkeler ne yapmış, İtalya 40, İspanya 40, ,İngiltere 45 gün, Almanya 50 gün sonra kapatmış. Biz hemen 2 gün içinde vanaları kapamaya başlamışsın. O konuda bilim kurulu ve Sağlık Bakanının önderliğinde gerçekten müthiş bir şey bu. Çok erken davranmışız diğer ülkelerle kıyasla. Hep kıyaslıyoruz ya bir de bu yönden kıyaslayalım. Bizde toplu yerlerde, AVM’lere giriş ilk vakadan 4 gün sonra yasaklandı. Hemen vanaları kapattık. İtalya 40, İspanya 45, İngiltere 59 gün sonra AVM’leri kapatıyor. Fransa 50 gün sonra kapatıyor. Bu uygulamamız Avrupa’daki ülkelere Amerika’ya göre çok iyi. Düğün, nikah toplu merasimler biz bir gün sonra tamam dedik, bu işi yapmayacağız demişiz. İtalya 39, İspanya 41, İngiltere 42 gün. Orada bunlar hep bulaştı. Biz çok erken vanaları kapamışsınız. Seyahat kısıtlamalarında durum böyle. İngiltere’de günde sadece 5 bin, bizde 30 bin kit kullanılıyor. Olması olduğu gibi her şeyin yapıldığını, sürecin iyi yönetildiğini düşünüyorum. “

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz