PANDEMİ SÜRECİNDE ÇOCUKLARA, SATRANÇ EĞİTİMİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
PANDEMİ SÜRECİNDE ÇOCUKLARA, SATRANÇ EĞİTİMİ
199
25 Aralık 2020 - 12:14

Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kuruluşlarından Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezine bağlı hizmet vermekte bulunan çocuk evlerinde satranç eğitimi veriliyor.

Aktiviteyle pandemi sürecinde evlerine kapanan çocukların zamanlarını olumlu yönde kullanması amaçlanıyor. Sertifikalı eğitmenler tarafından gerçekleştirilen eğitimde çocuklar turnuvalara hazır hele getiriliyor.

Pandemi kuralları çerçevesinde verilen eğitimlere çocuklar büyük ilgi gösteriyor.

Konuyla ilgili yapılan açılamada, “Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kuruluşlarından Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezine bağlı hizmet vermekte bulunan Çocuk evlerimizde Pandemi ile beraber çocukların yaşam alanlarının sınırlandığı bu dönemde Satrancın pozitif etkilerinden faydalanılmıştır. Çocuklarımız üzerinde teknoloji bağımlılığının olası risk ve faktörlerini azaltmaya yönelik enerjilerini boşaltabilecekleri, dikkatlerini farklı bir alana yöneltebilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri bir ortam sağlamak amacıyla satranç eğitimi düzenlenmiştir. Satrancın çocukların kişilik gelişimi üzerindeki etkileri bilinmekte olup bu amaçla satrancın önemi ve gerekliliği vurgulanmıştır. Kuruluşumuzda Satranç Sertifikası bulunan meslek elemanlarımız tarafından Covid-19 Pandemi kuralları çerçevesinde Çocuk Evlerinde 6 kız 25 erkek olmak üzere toplam 31 çocuğumuza ‘Satranç Eğitimi’ verilmekte olup çocuklarımız yarışma formatında turnuvalara katılacak düzeye gelmişlerdir” denildi.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz