ÖZEL ÇOCUKLAR, ‘GERİ DÖNÜŞÜM’Ü ANNELERİ İLE DESTEKLEDİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
ÖZEL ÇOCUKLAR, ‘GERİ DÖNÜŞÜM’Ü ANNELERİ İLE DESTEKLEDİ
51
02 Haziran 2023 - 13:56

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği ve Spastik Engelliler Federasyonu, toplumsal farkındalık bilinci ile gerçekleştirilen “Anne ve Çocuk” temalı karma sergi düzenledi.

02-03 Haziran 2023 tarihleri arasında sürecek olan “Anne ve Çocuk” isimli karma serginin açılışı, 2 Haziran Cuma günü gerçekleştirildi.

Sergiye, Yalova Vali Yardımcısı Harun Kaya, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Yalova İl Genel Meclisi Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Necati Erbul ve Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir’in yanında STK temsilcileri ve çeşitli siyasi partilerin il başkanları katılım sağladı.

Özel çocuklar kendi elleri ile geri dönüşüm ürünlerinden kıyafetler yaptı ve geri dönüşümün önemine dikkat çekti. Günlük hayatta kullanılan araç gereçleri süsleyerek, çeşitli ürünlerden resimler ve heykeller yaparak, kendi stantlarının başında durdular ve sergi içerisinde vatandaşa sundular.

Engelli vatandaşlar ve aileleri ile ilgili, vatandaşların farkındalık kazanmasını sağlamak amaçlı yapılan sergi, Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı ve Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan’ın destekleri ile gerçekleştirildi.

Çarşamba günleri gönüllü olarak gelip özel çocuklar ve anneleri ile birlikte çakıl taşlarını kullanarak resim yaptıklarını belirten Öğretmen Neslihan Arzu Keteci, konuşmasına şu şekilde devam etti, “Çok mutluyuz. Özel çocuklarımızın ve özel annelerimizin emekleri çok fazla.. Güzel bir organizasyon ve Yalova’da ilk kez olması da ayrıca mutluluk verici. Ben şahsım adıma çok mutluyum. Çorbada tuzumun olması da benim için çok önemli. Sergide 30’a yakın resim yer alıyor. Daha önceki hiçbir etkinliğimizde özel çocuklarımız olmamıştı. Bu da bir ilk oldu bizim için”

Murat Arslanhan, derneğin kuruluşu ve Türkiye’de ilk olarak Yalova’da yapılan örnek çalışmalar ile ilgili sunum eşliğinde bilgiler verdi.

”Derneğimiz 1985 yılında alanında kurulan tek dernektir. Bu dernek, zor imkanlar ile bir evde kuruldu.” bilgisini veren Arslanhan, dernek olarak dağıttıkları akülü araç ve tekerlekli sandalyeler gibi engelli malzemeleri hakkında bilgi verdi ve geçmişte yaptıkları tüm projelere değinerek, gelecek sene için planlanan etkinliklere de vatandaşı davet etti.

Federasyon olarak Türkiye ve yerelde faydalı olacak proje hazırladıklarını belirten Arslanhan, pandemi sonrasında uyguladıkları “Herkes İçin Erişebilirlik” projesinden bahsetti.

Sunumdan sonra dernek yöneticileri ve engelli vatandaşlar sergiyi gezdi ve fotoğraf çekildi.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
“ENKAZ EDEBİYATI YAPMIYORUZ, BELEDİYEYİ TOPARLAYACAĞIZ”
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ HALKA HİZMETİNİ ARTIRIYOR
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Fazlaca, Kara Savaşları’nın 109. yıl dönümünü andı

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz