OLİMPİYATLARDA MADALYA KAZANARAK TARİH YAZMAK İSTİYOR – Kent 77 TvKent 77 Tv
263
08 Ekim 2020 - 8:47
OLİMPİYATLARDA MADALYA KAZANARAK TARİH YAZMAK İSTİYOR
Milli Güreşçi Buse Tosun, Tokyo 2021 Olimpiyatları’nda madalya kazanan ilk kadın güreşçi olmak istediğini söyledi.
Yalova’nın 25 yaşındaki başarılı sporcusu Buse Tosun, antrenmanlarını 90. Yıl Spor Salonu’nda sürdürüyor. 23 yaş altında Dünya ve Avrupa şampiyonlukları olan ve büyüklerde ise dünya ve Avrupa 3’üncülükleri elde eden Buse Tosun, gözünü olimpiyatlara dikti.
Kadın güreşinde kota elde edilerek olimpiyatlara mücadele etmek isteyen 25 yaşındaki sporcu Tosun, hedeflerinin Kent 77’ye açıkladı.
Tosun, kariyer hedefinde önceliğinin olimpiyatlar olduğunu belirterek, “Olimpiyatlarda ülkemizde kadın güreşçi olarak tarihe geçilmemiş bir madalya var. Onu kazandırmak istiyoruz. Ben olurum, kadın güreşinde başka bir arkadaşım olur ama hepimizin tek bir amacı var, bu madalyayı almak. Büyüklerde Avrupa üçüncüsüyüm, aynı zamanda Avrupa şampiyonu olmak istiyorum. Büyüklerde madalya koleksiyonuma bunu eklemek istiyorum. Dünya şampiyonu olmak istiyorum. Avrupa ve Dünya şampiyonu olmak hedefim” diye konuştu.
OLİMPİYATLARIN ERTELENMESİ AVANTAJIMA OLDU
Genç sporcu pandemi nedeniyle Tokyo 2020 olimpiyatlarının ertelenmesinin kendisi için avantaj olduğunu ifade etti.
Tosun, “Bizim şöyle bir artımız oldu, benim küçük bir sakatlığım vardı, ameliyat oldum. Omzunda, aslında küçük demeyelim, büyük bir sakatlığım oldu, güzel bir şekilde tedavi ettik, yani olimpiyatın ertelenmesi biraz benim, Yasemin ablanın, Taha ağabeyin, sakatlığı olan sporcular için bizim için artı oldu diyebilirim” diye konuştu.
Tosun, pandemi sürecinde görüntülü sohbetle antrenman yaptıklarını anlattı.
KADINDAN GÜREŞÇİ Mİ OLUR ELEŞTİRİLERİNE MADALYALARLA CEVAP VERİYOR
Tosun, kadından güreşçi mi olur eleştirilerine elde ettikleri madalyalarla cevap verdiklerini söyledi. Tosun, güreşin zor bir spor dalı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Bayan için güreş çok zor gerçekten zor. Hele ki ülkemizde çok zor. Pek bir destek göremiyoruz. ‘Kadından güreşçi mi olur, kadın güreş mi yapar.’ diyorlar. Başarılımız arttıkça tabi bu zinciri biraz daha kırıyoruz. Kolay bir yanı var mı diye sorarsanız, kadın güreşinin pek bir kolay yanı yok diyebilirim. Başarıyla aştık bu zorlukları alt yapıdan gelen uyum, gençlerde madalya alarak zaten bu insanlara en büyük cevabı vermiş olduk. Büyükler kategorisinde zaten yasemin adar baya büyük bir cevap vermiş oldu. Avrupa dünya şampiyonu oldu. Kadın tarihine geçti. Aynı zamanda ondan sonra ben ve Evin Demirhan büyüklerde Avrupa ve dünya 3.sü olduk. Yani başarılamasak bir şey olmadığını gösterdik. Ülkemize ve bu zinciri kırdığımızı düşünüyoruz.”
MİLLİ TAKIMDA KADIN DAYANIŞMASI
Tosun, zorlu antrenmanları milli sporcularla çalışarak daha rahat geçirdiğini ifade etti.
Tosun, milli takımla çalışmalarının eğlenceli şekilde geçtiğini belirterek, “Maçlara birbirimizin desteğiyle, milli takımda ki arkadaşlarımın desteği ile hazırlanıyoruz. Çünkü, bir sporcu bir maça kendimden örnek vereyim tek başıma bir maça konsantre olmak beni biraz boğuyor, arkadaşlarım, müzik, antrenman ortamı, hocalarım bir de biraz eğlenceye çevirerek hazırlanıyoruz. Tabi çok yoğun bir dönemde geçiyor, yorucu, yıpratıcı dönemlerimizde geçiyor. Ama eğlenceli bir şekilde hazırlanıyoruz, son dönemlerde yumuşak bir şekilde zaten hazırlanıyoruz. Maçlarda da zaten emeklerimizin karşılığını alıyoruz” dedi.
“SPORCU OLMASAYDIM TİCARETE ATILMAK İSTERDİM”

Başarılı sporcu sporcu olmasa ticarete atılmak istediğini sözlerine ekleyerek, “Özellikle makyaja filan hevesim var. Ne biliyim bir kuaför, bir güzellik salonu, o olmasa da ticaretle ilgili bir şeyler yapmak isterdim. Güreş hayatımın sonunda da sporcular yetiştirmenin yanında da böyle bir şeyler de düşüneceğim” diye konuştu.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz