“ÖĞRETMEN, BİLİM IŞIĞI İLE DONATIR” – Kent 77 TvKent 77 Tv
“ÖĞRETMEN, BİLİM IŞIĞI İLE DONATIR”
113
24 Kasım 2022 - 15:28

‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ Yalova’da coşkulu etkinlikler ile kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda İstiklal Marşı ve Saygı Duruş’undan sonra Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Çelenk sunumunun ardından kutlama, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde devam etti. Kutlamaya, Yalova Valisi Muammer Erol, Garnizon Komutanı Vekili Hava Pilot Okan Uygun, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yalova Üniversitesi Rektörü Mehmet Bahçekapılı, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Yalova AK Parti Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol’a ait 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajları okundu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Halil İbrahim Akmeşe, ‘’Cumhuriyetimizin Kurucusu, ülkemizin bütün öğretmenlerinin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “Millet Mektepleri Başöğretmenliği”ni kabul etmesinin ve Atatürk’e Başöğretmen unvanının verilmesinin 94. yılı nedeniyle 1981 yılından bu yana kutlanmakta olan ve 41. yılını kutladığımız “Öğretmenler Günü” münasebetiyle bütün öğretmen arkadaşlarımın Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyorum. ” dedi.

Emekli Öğretmenler adına konuşma yapan Fatma Atam, ‘’Biz emekli öğretmenler, eğitim sisteminin temel taşı olduğumuzun bilinci ile gösterişten uzak ve fedakarca çalıştık. Bu meslek şöhret ya da servet vaat etmez. Bizim işimiz geleceği şekillendirmektir. Bize emanet edilen genç beyinleri bilim ışığı ile donatmak ve onları onurlu vatandaşlar olarak görmek isteriz. Bunun için gerekli olan altyapıların öğretmen istihdamı ile ilgili doğru planlamaların oluşmasını da isteriz elbette.

ATAMIZIN YOLUNDAYIZ

Mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarım bu mesleği heyecan, güler yüz ile öğrencilerinizin yüreklerine dokunarak icra ediniz. Sevgili öğrencilerim okula gitmenin tek amacı diploma almak ya da sınıfı geçmek değildir. Orada toplumda sorumluluk sahibi olmayı, saygın bireyler olmayı ve yeteneklerinizi geliştirmeyi de öğreneceksiniz. Okulunuzu, öğretmenlerinizi ve ailelerinizi seviniz. Onları emeklerini, sevgisini boşa çıkarmayınız.  Yollarımız hiçbir zaman ayrı olmayacak. Çünkü hepimiz Atamızın yolundayız.

Emekli, olan bütün meslektaşlarım, mesleğe yeni atılan genç arkadaşlarıma ve tüm eğitim camiasına sonsuz başarı ve mutluluklar diliyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından Yalova Valisi Muammer Erol, emekli öğretmen ve eğitim çalışanlarına Hizmet Şeref Belgesi verdi.

Yalova’da düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğretmenlere ödüllerini Garnizon Komutanı Vekili Hava Pilot Albay Okan Uygun, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk takdim etti.

Yalova Üniversitesi Rektörü Mehmet Bahçekapılı ise mektup yarışmasında dereye giren öğrencilerin ödüllerini takdim etti.

Ardından mesleğe yeni başlayan genç öğretmenler için yemin töreni gerçekleştirildi.

Kutlama, Yalova Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo gösteri ile son buldu.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALİ KANGAL BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Türkiye’nin satrançta en genç büyük ustası (GM) 16 yaşındaki Ediz Gürel oldu.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova, okuyor!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ YASMEK OKUMA YAZMA KURSU MEZUNLARINI VERDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz