ÖĞRENCİLER, ‘BENİM KENTİM YALOVA’ DEDİLER – Kent 77 TvKent 77 Tv
ÖĞRENCİLER, ‘BENİM KENTİM YALOVA’ DEDİLER
91
31 Mayıs 2023 - 17:35

GSD Eğitim Vakfı Çiftlikköy İlkokulu ve 75. Yıl Ziya Gökalp Yalova İlkokullarında yürütülen eTwinning ‘Benim Kentim’ adlı proje, öğrencilerin etkinliklerini sergiledikleri eTwinning sergisi ve final gösterisi ile sona erdi.

31 Mayıs Çarşamba günü Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Yalova TEMA Vakfı Başkanı Arzu Demir ve okul müdürleri katılım sağladı.

Projenin amacı: öğrencilerin bu projeyi arkadaşlarıyla, anne, baba, kardeş, dede, nine, konu uzmanları ile birlikte el ele yapması sağlanarak her öğrenciye bulunduğu yaşadığı yerin bir parçası olduğu duygusu kazandırılarak tarihine, kültürüne, çevresine, doğasına, toprağına, suyuna bayrağına sahip çıkan bir birey olmasını sağlamaktır.

Proje Koordinatörlerinden biri olan ve 75. Yıl Ziya Gökalp Yalova İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sultan Şahin’in açılış konuşması ile başlayan etkinlikte öğrenciler tarafından birçok performans sahnelendi.

Bu projeyle oyun tabanlı öğrenme ile çocuklar problem çözmeyi öğreniyorlar. Zekaları gelişiyor. Duygusal okuryazarlığı öğrenmeleri sağlanıyor. Aile ilişkileri, gelenekleri öğrenme, sosyalleşme, toplumla bireysel olma, bir grubun parçası olma, paylaşma, özgüven gelişimine katkı sağlanıyor.

Sahnede halk oyunu, drama, ront gösterileri yaparak İngilizce şarkılar ile izleyicilere şov yapan öğrencilerden sonra, Proje Koordinatörü ve GSD Eğitim Vakfı Çiftlikköy İlkokulu 2/B Sınıf Öğretmeni Saniye Yıldız konuşma gerçekleştirdi ve bir sonraki etkinliğin sunumunu yaptı.

Okunan Yalova türkülerinden sonra ilkokul öğrencileri tarafından ‘Benim Kentim Yalova Oratoryosu’ gerçekleştirildi.

Etkinlik ödül töreninin ardından son buldu.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALİ KANGAL BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Türkiye’nin satrançta en genç büyük ustası (GM) 16 yaşındaki Ediz Gürel oldu.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova, okuyor!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA BELEDİYESİ YASMEK OKUMA YAZMA KURSU MEZUNLARINI VERDİ

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz