LİSEDE ÜRETİLEN DEZENFEKTANLARLA OKULLAR TEMİZLEYECEK – Kent 77 TvKent 77 Tv
LİSEDE ÜRETİLEN DEZENFEKTANLARLA OKULLAR TEMİZLEYECEK
753
11 Mart 2020 - 16:13

Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde üretilen dezenfektanlarla okulları temizlenecek.

 

Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 4 ton dezenfektan üretimi yapıldı. Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün verdiği karar ile Yalova Şehit Sercan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de içinde olduğu Türkiye genel 38 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dezenfektan üretimine geçildi. Bu okulların ürettikleri yüzey dezenfektanları tüm Türkiye’deki okulların enfeksiyonlardan arındırılmasında kullanılacağı belirtildi. Şehit Sercan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dezenfektan üretilen Kimya Atölyesini ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun yapmış olduğu açıklamada; Okullarımızın hijyen solüsyonu ihtiyaçlarını karşılamak için Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya teknolojileri alanında dezenfektan üretimi yapıldığını, söz konusu dezenfektanların, bakteri, mantar, virüs gibi pek çok zararlı organizmaya karşı etkili olduğu ve sağlık açısından da hiçbir sakıncası bulunmadığını belirtti.

Günde 4 ton dezenfektan üretimi yapıldığını açıklayan Müdür Ali Tosun, yakın illerin de talep ettiklerinde dezenfektan ihtiyacını karşılayabileceklerini ifade etti.

El hijyeninin nasıl sağlanması gerektiğine ve virüslerden nasıl korunacağımıza dair bilgilendirmelerin okullarımızda öğretmenlerimiz aracılığı ile yapıldığını açıklayan Müdür Ali Tosun,  Korona virüsle mücadele normal temizlik hijyeninden farklı olmadığı, bizlerin bunları alışkanlık haline getirmesi ve hijyen konularına dikkat ederek hayatlarını devam ettirmeleri gerektiği ve korkuyla değil önlemle yol alabileceğini ifadelerinde bulundu.

Mesai mefhumu gözetmeden fedakarca çalışarak kısa sürede ihtiyaç duyulan dezenfektan malzemeleri üreten Şehit Sercan Meslek Lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz