“LGS’DE HİÇBİR ÇOCUĞUN SAĞLIĞI SIKINTIYA GİRMEYECEK” – Kent 77 TvKent 77 Tv
“LGS’DE HİÇBİR ÇOCUĞUN SAĞLIĞI SIKINTIYA GİRMEYECEK”
243
02 Haziran 2020 - 14:29

Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, “En titiz bir şekilde hiçbir çocuğumuzun sağlığı sıkıntıya girmeyecek şekilde planlamamızı yaptık Allah’ın izniyle biz bu sınavı çok güzel bir şekilde yapıp bitireceğiz” dedi.

Müdür Tosun, 20 Haziran’da gerçekleşecek Lise Geçiş Sınavı (LGS) hakkında alınan önlemler ve tedbirler hakkında bilgi verdi. Kent 77 muhabirine açıklamalarda bulunan Tosun, Yalova’da LGS sınavı için yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Koronavirüs (Kovid-19) salgını mücadelesinin kendilerinin öğrencilere ulaşmasını engellemediğini ifade eden Tosun, canlı derslerle, uzaktan “Zoom” ve benzeri programlarla test, deneme sınavı gibi birçok etkinliği yerine getirdiklerini açıkladı. Her gün bir deneme sınavı yapıldığını ve bunların çözümlerini öğretmenlerin öğrencilerle paylaştığını anlatan Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Öğrencilerimizden gelen yapamadıkları soruları öğretmenlerimiz çözüp öğrencilerimize yine online olarak gönderiyor. Güzel bir sinerjiyle sınava hazırlık dönemini geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu süreçte görev alan okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizden de rehavete kapılmamalarını istiyorum. Havalar ısındı, artık biraz da koronavirüsün psikolojisindekilerin yaptığı olumsuz etkileri bir kenara bırakıp asıl hedef olan 20 hazirana odaklanmalarını arzu ediyoruz.”
İl genelinde 63 okulda gerçekleşecek sınav için dezenfektan ve maske dağıtımı yaptıklarını kaydeden Tosun, “Tüm okullarımıza her sınıfa bir el dezenfektanı bir ortam dezenfektanı ve kıyafetlere ayakkabılara sıkılabilecek dezenfektan olmak üzere 3 çeşit dezenfektanı okullarımıza ulaştırdık. Yine okullarımıza ulaştırdığımız bir diğer ekipman maskelerimiz. Her öğrencimiz için iki tane maske, sınavda görev alacak tüm personellere maske, hatta öğrencilerimizin yanında maske takmadan gelen velilerimiz için de bir maske sayısını belirleyerek okullarımıza ulaştırdık.” İfadesini kullandı.
Tosun, sınıfların en fazla 20 kişi sınava girecek şekilde dizayn edildiğini sözlerine ekleyerek, “En titiz bir şekilde hiçbir çocuğumuzun sağlığı sıkıntıya girmeyecek şekilde planlamamızı yaptık Allah’ın izniyle biz bu sınavı çok güzel bir şekilde yapıp bitireceğiz” ifadesini kullandı.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz