KPSS OTURUMLARI İPTAL EDİLDİ! – Kent 77 TvKent 77 Tv
KPSS OTURUMLARI İPTAL EDİLDİ!
139
04 Ağustos 2022 - 10:37

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.

ÖSYM Başkanı Ersoy, “6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül’de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM’nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz.” dedi.

BENZER VE BİRE BİR AYNI SORULAR

Devlet Denetleme Kurulu müfettişlerinin dün Yediiklim Yayınevi’nde yaptığı incelemede, deneme sınavı soruları ile KPSS sınavının soruları arasında bire bir aynı olan sorular ve benzer sorular tespit edildi. ÖSYM’deki soruşturma sadece kopya sorular ile ilgili değil, aynı zamanda personel incelemesini de kapsıyor.

 

DDK’DAN AÇIKLAMA

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı: “Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız.” ifadelerini kullandı.

 

DDK KOORDİNE EDİYOR

DDK’da Bir yetkili, “Biz, basımevini basamayız, dijital materyalleri toplayamayız. Buna yetkimiz olmadığı için savcılığın devreye alınmasını sağladık. Soruşturma Devlet Denetleme Kurulu koordinasyonunda yürütülüyor. Hem savcılığın, hem de YÖK’ün başlattığı soruşturmaları DDK koordine ediyor. Konunun hassasiyeti nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gece yarısına kadar bürokratlarla bu konuyla ilgili toplantı yaptı. Gelişmelerle ilgili bilgi aldı ve talimatlarını iletti.” diye konuştu.

Yazar

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz