KÖSE, “ÖĞRETMENLİK, MİLLETİMİZE HİZMETİN EN GÜZİDE YOLLARINDAN OLMUŞTUR” – Kent 77 TvKent 77 Tv
KÖSE, “ÖĞRETMENLİK, MİLLETİMİZE HİZMETİN EN GÜZİDE YOLLARINDAN OLMUŞTUR”
111
24 Kasım 2022 - 11:52

 

Yalova Ülkü Ocakları İl Başkanı Av. Koray Can Köse, 24 Kasım “Öğretmenler Günü” nedeni ile bir mesaj yayınladı.

 

Öğretmenliğin hiçbir maddi varlıkla ölçülemeyecek kadar kutsal ve saygın bir meslek olduğunu ifade eden Başkan Köse mesajında; “Sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin en güzide yollarından birisi olmuştur.

Türk medeniyetinin temeline harç katan, geleceği inşa eden öğretmenlerine Türk Milleti çok şey borçludur. Bu yolda Gazi Mustafa Kemal genç cumhuriyeti yükseltme vazifesini Türk öğretmenlerine vermiş, başöğretmen olarak ilk adımı kendisi atmıştır.

Gelecek Türk neslinin yetişmesi, tüm benliğini öğrencisine adayan öğretmenlerimizden geçmektedir. Öğretmenlerimiz sahip oldukları bilgi ve deneyimi; anlatarak, göstererek, benimseterek bağımsız ve hür Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milletinin varlığını sürdürmesini sağlayacaklardır.

Gazi Mustafa Kemal’in üzerinde ısrarla durduğu üzere ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.’

Atatürk’ün ortaya koyduğu bu ülkü ile yetişmeye başlayan gençliğin önüne konulan temel hedef; bağımsız ve güçlü bir biçimde muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve onu seviyeyi aşmaktır.

Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini diliyorum.

Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve şehit öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü yürekten kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Karakol bahçesinden kaçan eşek, hastaneye girdi!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova’da 23 Nisan coşkusu
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Fazlaca, koltuğunu devretti!

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz