KORUYUCU AİLE GÜNÜ COŞKU DOLU YÜRÜYÜŞLE KUTLANDI – Kent 77 TvKent 77 Tv
KORUYUCU AİLE GÜNÜ COŞKU DOLU YÜRÜYÜŞLE KUTLANDI
126
30 Haziran 2022 - 18:49

 

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Yalova Protokolü, “Koruyucu Aile Günü” için şehirde yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş Yalova deprem anıtlarından şehir merkezine kadar sürdü. Halkın büyük bir ilgi ve coşku ile karşıladığı kortej, farkındalığın artmasını da sağladı.

Yürüyüşe, Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin ve diğer kurum müdürlerinin katılımı ile gerçekleşti.

Arif Laçin açıklamasında “İlimizde halen koruma altında olan 34 çocuğumuzun koruyucu aile hizmet modeliyle 24 ailenin yanında bakım ve gözetimleri sağlanmaktadır. Bu ailelere çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilmelerine ilişkin harcamalara karşılık olarak aylık destek, harçlık, sigorta ödemesi gibi destekler verilmektedir.

“KORUMA ALTINDAKİ HER ÇOCUĞUN BİR KORUYUCU AİLESİ OLMALI!”

Koruma altına alınan çocukların aile ortamında bakımlarının sağlanması, koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve korunma ihtiyacı içinde olan çocuklar ile koruyucu aile hizmetine yönelik kamuoyunun farkındalığının arttırılması amacıyla, Cumhurbaşkanlığında yayımlanan 2021/12 sayılı Genelge ile 30 Haziran Gününün “Koruyucu Aile Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bütün çocuklarımızın güven içinde mutlu bir şekilde yaşayabileceği ailelere kavuşmalarını umut ediyor, koruyucu aile olarak bir çocuğun bakım ve gözetimini üstlenen tüm ailelerimizin Koruyucu Aile Gününü kutluyoruz.” dedi.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova’da çocuklar doyasıya eğlendi
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
İstanbul Valisi’nin koltuğuna oturan Koç, Taksim’de 1 Mayıs’a izin verdi!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Teksas’ta 23 Nisan
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Asayiş berkemal!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
YALOVA’DA 23 NİSAN COŞKUSU DOYA DOYA YAŞANDI

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz