KORONA RAPORU KORKUTTU! – Kent 77 TvKent 77 Tv
KORONA RAPORU KORKUTTU!
832
14 Nisan 2020 - 14:15

Koronavirüs salgını nedeniyle en çok can kaybı yaşanan ülkeler arasında yer alan İtalya’da dikkat çeken bir rapor yayımlandı. Sağlık Enstitüsü’nün yayımladığı rapora göre, İtalya’nın kuzeyindeki Lombardy’de koronavirüs taşıyan tek bir kişi ortalama 2.96 kişiye virüsü bulaştırdığı belirlendi.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle en çok can kaybının yaşandığı ülkeler arasında yer alan İtalya Sağlık Enstitüsü’nden salgının bulaşma ihtimallerine yönelik bir analiz yayımlandı.

KORONAVİRÜS TAŞIYAN TEK BİR KİŞİ ORTALAMA 2.96 KİŞİYE VİRÜSÜ BULAŞTIRDI

İtalya Sağlık Enstitüsü ISS tarafından yayımlanan raporda, İtalya’da bulunan koronavirüs bulaşma özelliklerinin, Çin’in Vuhan kentinde bulunan verilerle benzerlikler taşıdığı ortaya çıktı. ISS Müdürü Silvio Brusaferro tarafından yapılan açıklamada, İtalya’nın kuzey bölgesi Lombardy’de koronavirüs taşıyan tek bir kişi ortalama 2.96 kişiye virüsü bulaştırdığını söyledi.

İTALYA’DAKİ YAYILMA HIZI VUHAN’LA AYNI ÇIKTI

Brusaferro ülkedeki ölüm oranlarındaki artışı buna bağladıklarını söyledi. Brusaferro analiz yapılan yaşlı ve başka hastalıkları olan erkeklerde, koronavirüsün çok hızlı etki ederek ölümcül hale geldiğini ve bu bulgunun Çin’in Vuhan kentindeki bulgularla benzerlik taşıdığını belirtti.

İTALYA’DA ÖLÜ SAYISI 20 BİNİ AŞTI

Öte yandan, İtalya’da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bin 465’e, vaka sayısı ise 159 bin 516’ya ulaştı. İtalya’da alınan karantina önlemleri 3 Mayıs tarihine kadar uzatıldı.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz