Konya'da Türk Yıldızları uçağı düştü! – Kent 77 TvKent 77 Tv
16
14 Mart 2024 - 12:06
Konya’da Türk Yıldızları uçağı düştü!

Türk Yıldızları’na ait F-5 tipi askeri eğitim uçağı Konya 3. Ana Jet Üssü’ne iniş yapacağı esnada düştü. Kaza sonrası çok sayıda kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi.

Konya’da 3. Ana Jet Üssü’nde Türk Yıldızları’na ait eğitim uçağı iniş yapacağı esnada düştü. Çok sayıda kurtarma ekibi bölgeye sevk edilirken, uçak düşmeden paraşütle atlamayı başaran pilot tedbir amacıyla hastaneye sevk edildi. Konya Valisi Özkan, “Uçak üs bölgesi içindeki şantiyeye düştü, iş makinesi operatörü askeri personel şehit oldu” dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise yaptığı açıklamada uçağın üs bölgesi içindeki şantiyeye düştüğünü ve o bölgede çalışan iş makinesi operatörü askeri personelin şehit düştüğünü duyurdu.

NTV yayınına telefonla bağlanan Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Türk Hava Kuvvetleri’ne ait eğitim uçağımız üs bölgesine yakın üs içinde düştü. Pilotumuz atlayarak sağ olarak kurtuldu. Uçağın düştüğü yerde şantiye alanında araştırmalar devam ediyor. İlk edindiğimiz bilgiler, şantiyenin içinde iş makinesi kullanan bir personelin şehit olduğu yönünde. İlk bilgi askeri personel olduğu yönünde” şeklinde açıklamada bulundu.

Çok amaçlı bir uçak olan ve çok yüksek manevra kabiliyetine sahip F-5, hava savaşları için Sidewinder füzeleri taşıyabilir. F-5, kara saldırıları için de bomba ve roket taşımaktadır.

Türk Yıldızları, süpersonik özellikte olan uçaklarla akrobasi gösterisi düzenleyen dünyada birkaç ekipten birisidir. Türk Yıldızları adı verilen akrotim, ilk gösterisini dört NF-5A/B Freedom Fighter Uçağı ile 18 Haziran 1993 tarihinde Ankara‘nın Akıncı bölgesinde bulunan 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı‘nda gerçekleştirdi. Türk Yıldızları’nın 100’üncü gösterisi ise 29 Ekim 2000 tarihinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilendi. Türk Yıldızları, 24 Ağustos 2001’de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, 1 milyonu aşkın kişiye düzenlediği hava gösterisiyle birlikte dünya rekoru kırdı.

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz