KARANTİNAYA ALINANLAR İLGİDEN MEMNUN – Kent 77 TvKent 77 Tv
KARANTİNAYA ALINANLAR İLGİDEN MEMNUN
1.234
12 Nisan 2020 - 13:13

Yurtdışında Türkiye’ye gelerek Yalova’daki öğrenci yurdunda karantinaya alınan 61 Türk vatandaşı, durumlarından memnun olduklarını söyledi.

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde bunan Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu’nda karantina kalan vatandaşlar bu zor süreçte kendilerine gösterilen ilgiden dolayı mutlu. Çınarcık Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Öğrenci Yurdu’nda birbirleriyle pençelerinden arkadaşlık kuran vatandaşlarımıza Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Sütlüsü tatlısı gönderirken, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer meyve ikramı gönderdi. Yalova’nın ünlü çiçeklerinin de hediye edildiği vatandaşlar gördükleri ilgi ve alakadan dolayı memnun kaldı.
Yurt Müdürü Aysun Okur Özdemir, 61 tane özellikle Avrupa başta olmak üzere bir çok ülkden misafirleri Çınarcık’ta ağırladıklarını söyledi. Özdemir, Belarus’tan uçakla gelen misafirleri burada ağırladıklarını belirterek misafirlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını söyledi.
Yurtta karantina altında kalan Çağlayan Atasoy, 6 Nisan 2020 tarihinde Londra’dan Belarus üzeri transfer yaparak İstanbul’a vardıklarını söyledi. Deniz manzaralı otel konforunda bir KYK yurdunda kaldıklarını anlatan Atasoy, şunları kaydetti:
“Birlikte geldiğimiz ekip çok çılgın, harika insanlarla tanıştım. Sıradan bir uçak seyahati değildi bu. Aramızda yaşlılar ve küçük çocuklar da var. Toplam 61 kişiyiz. Odalarımıza yerleştikten sonra Whatsapp grubu kuruldu. A’dan Z’ye ne istersek yerine getiriyorlar. Bu durumdan dolayı devletime karşı kendimi çok mahcup hissediyorum. Devletimiz bize dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğimiz şartlarda bir hizmet ediyor. Devlet kelimesi ailemden birinin ismi kadar yakın geliyor.”
Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk ve Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer’e sosyal medyadan ulaştıklarını ve kendilerine yapılan tatlı ve meyve gönderildiğini anlatan Atasoy, tweet atması sonrasında kendilerine Yalova Sütlüsü tatlısını gönderdiğini, bunun yanı sıra çeşitli ikramlar aldıklarını kaydeden Atasoy, kendilerine gösterilen nezaketi kendisi adına karşılıksız bırakmayacağını belirterek, kendisinin İngiltere’deki bir dil okulu sahibi olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Teşekkürlerin en büyüğü ise bize odalarını açan KYK yurdu öğrencileridir. Sanırım bu jestler zincir şeklinde gidiyor. Ben de onlara bir jest yapmak istiyorum. Şu an konakladığım Çınarcık KYK yurdu öğrencilerine yüzde 50 İngiltere’de Dil Okulu Bursu vereceğim. Diğer tüm KYK yurdu öğrencilerine ise yüzde 25 burs vereceğim. Ayrıca şu zor günleri atlattığımızda dilini geliştirmek isteyen tüm öğrencilerden İngiltere dil okulları için kayıt ücreti almayacağım. Tüm bunların yanı sıra da küçük sürprizlere de hazır olsunlar. Bu da benim jestim olsun. Aradaki samimiyetsizliği de kaldırıyorum. Sosyal medya hesabımdan bana doğrudan yazabilirler.”

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz