Kanser Bakımına Erişim Hakkı: Herkes İçin Bir Hak! – Kent 77 TvKent 77 Tv
22
01 Şubat 2024 - 8:30
Kanser Bakımına Erişim Hakkı: Herkes İçin Bir Hak!

BİKAMDER ve Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinliğiyle, kanserle mücadelede bir araya gelmeyi ve herkesin kanser bakımına erişim hakkını vurgulamayı amaçlıyor.

Etkinlik, 4 Şubat 2024 Pazar günü, saat 11.00-12.00 arasında Yalova Belediyesi Halil İnancık Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşecek. Etkinliğe Yalova Belediyesi 4 Şubat Yürüyüşü ve İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Taramaları hakkında bilgilendirme masası kurarak katkı sağlayacaktır.

BİKAMDER Başkanı Nurcan BAYAR ve Radyobiyolog Dr. Deniz ÖNER, Yalova’da kanser hastalarının sorunları ve kanser tedavisine erişim konularında bir basın açıklaması yapacaklar. Ardından, kanserden korunmada fiziksel aktivitenin önemini vurgulamak amacıyla Gazipaşa Caddesi’nde 11:30- 12:00 arasında kısa bir yürüyüş düzenlenecek.

Tüm Yalova halkının etkinliğe katılımı, kanser hastalarını ve yakınlarını onurlandıracaktır. Uluslararası Kanser Kontrolü Birliği (UICC), her yıl 4 Şubatta Dünya Kanser Gününü kutlayarak, kanserle mücadelede farkındalığı artırıyor ve politikaları desteklemeye çağırıyor. Bu, her bireyin en yüksek sağlık standartlarına erişme hakkını vurgulayan bir insan hakkıdır. Kanser vakalarının önlenebilir olduğu ve erken teşhisin önemli olduğu belirtiliyor. Kansere karşı savaşmak için fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve bilinçli yaşam tarzı seçimleri yapılması teşvik ediliyor. Ayrıca, kanserle mücadeledeki deneyimlerini paylaşarak ve destekleyerek diğer insanlara yardımcı olunabileceği belirtiliyor.

BİKAMDER, kanserle mücadelede yerel olarak etkin olan bir dernek olarak, erken teşhis için farkındalık çalışmaları yürüterek ve kanser hastalarına maddi ve manevi destek sağlayarak faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca, PET-CT cihazının Yalova’ya kazandırılması için çalışmalar yapıyorlar.

Etkinliğe katılmak isteyenlerin, 4 Şubat 2024 Pazar günü, saat 11:00′ de Yalova Halil İnancık Kültür Merkezi Konferans Salonuna gelmeleri ve daha sonra saat 11:30′ da Gazipaşa Caddesi’nde düzenlenecek yürüyüşe katılmaları bekleniyor.

BİKAMDER‘ in sosyal medya hesapları üzerinden etkinlik ve kanserle ilgili güncel bilgilere erişilebilir.

BİKAMDER Sosyal Medya Hesapları https://www.facebook.com/groups/bikamder/
https://www.instagram.com/bikamder/

Yazar

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz