KADINLAR, ‘ŞİDDETİN PSİKOLOJİSİ’ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ – Kent 77 TvKent 77 Tv
KADINLAR, ‘ŞİDDETİN PSİKOLOJİSİ’ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ
82
30 Ocak 2023 - 7:50

 

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği’nin düzenlediği ‘Farkındalığımızı Arttırıyoruz’ programının konuğu olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Psikolojik Danışmanı Kübra Karahanoğlu,

‘Şiddetin Psikolojisi’ hakkında konuştu.

 

Katılımcıların oldukça ilgi gösterdiği konuda şiddetin kişiler üzerinde bıraktığı etki üzerine konuşuldu.

İnsanın karnı tokken şiddet gösteren tek varlık olduğunu belirten Karahanoğlu, şiddetin öğrenilen bir şey olduğunu belirtti.

 

Çocukların aile içindeki davranışlardan şiddete meyil gösterdiğini, şiddetin bir eğitim aracı olarak kullanılmasının çocuklarda olumsuz etkiler bıraktığını kaydeden Kübra Karahanoğlu, “Şiddet gören çocuklar özgüvensiz çocuklardır. Herkes kendi koşulu içinde karakter geliştirir.

İnsan kendi içindeki sorunu çözemediği zaman şiddete meyilli olur. Şiddetin kendi içerisinde bir döngüsü vardır.

Şiddet, gerilim evresi, şiddet evresi, uzlaşma evresi ve balayı evresi olmak üzere bir döngü içerisinde kendini gösterir.

Şiddete uğrayan kişi tek değildir, arkasındaki kişilerin de hayatını etkiler. Çocukken şiddete maruz kalan bireyler; sosyal fobi, değersizlik, anti sosyallik, şiddet ve suça meyilli olma özelliklerini gösterirler.

Şiddet nedir dediğimizde ise, kişi ya da grupları korkutmak sindirmek bir şey yaptırmak için güç ve baskı kullanarak gösterilen ruhsal ve bedensel olarak zarar görmesine neden olan korku veren davranış biçimidir. Şiddetin türleri vardır ama en çok karşılaşılan şiddet fiziksel şiddettir.

Şiddet aslında yardıma ihtiyacı olan kişinin bir imdat çığlığıdır. Kendi içindeki sorunları çözemeyen, ne yapacağını bilemeyen davranış bozukluğu sergileyen kişi şiddete meyilli olur.

İnsan kendinden aciz olana şiddeti uygular ve şiddet bir döngüdür.” şeklinde bilgi verdi.

 

Karahanoğlu ardından katılımcıların sorularını cevapladı. Dernek başkanı Nurten Anıl Kübra Karahanoğlu’na teşekkürlerini ileterek, kendisine ayırdığı zaman ve katkılar için teşekkür belgesi verdi.

Başkan Anıl, “Şiddetin olmadığı, mutlu çocukların yetiştiği, sağlıklı toplumların oluşabilmesi için çocuklarımıza sevgi ve merhametle yanaşmayı ve vicdanlı olmayı öğretmeliyiz. Toplum ancak o zaman mutlu olur.” dedi.

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Devlet erkanı Anıtkabir’de!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Karakol bahçesinden kaçan eşek, hastaneye girdi!
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
Altınova’da 23 Nisan coşkusu

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz