KADIN ÇİFTÇİLERE LAVANTA, LİMON OTU VE KARA MÜRVER FİDESİ DAĞITILDI – Kent 77 TvKent 77 Tv
KADIN ÇİFTÇİLERE LAVANTA, LİMON OTU VE KARA MÜRVER FİDESİ DAĞITILDI
199
07 Mayıs 2021 - 9:54

“Şifası Doğadan, Üretimi Yalova Kadınlarından’’ Projesi’ kapsamında kadın çiftçilere lavanta, limon otu ve kara mürver fideleri dağıtılarak dikim demostrasyonu yapıldı.n

Tarım ve Orman Bakanlığı’nı, Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programının ”Şifası Doğadan Üretimi Yalova Kadınlarından Projesi” kapsamında kadın çiftçilere Lavanta, Limon Otu ve Kara Mürver Fidesi dağıtılarak dikim demonstrasyonu yapıldı.

Proje kapsamında kadınlara gelir kaynağı oluşturmak, kadınların istihdamına katkı sağlamak, uygun alanlarda tıbbi ve aromatik bitkilerin kültürel yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak, kadınların pazarlama becerilerini geliştirmek, kadın girişimcilerin tarımsal örgütlenmelerine imkan sağlamak hedefleniyor. Bu amaçla Kurtköy, Kadıköy ve Samanlı köylerinden 5 kadın çiftçiye 1 dekar alanda dikilmek üzere Lavanta, 2 kadın çiftçiye 2 dekar alanda dikilmek üzere Limon otu 2 kadın çiftçiye 2 dekar alanda dikilmek üzere de Kara Mürver fidesi dağıtılarak dikim demonstrasyonu yapıldı.

Proje, girdi maliyetlerinin yüksek olmaması, yüksek işçilik gereksinimlerinin bulunmaması sebebiyle de öne çıkıyor. Bölgedeki diğer kentlere göre İstanbul gibi büyük pazara yakınlığı ve kaliteli üretimi nedeniyle Yalova önemli avantajını halen koruyor. ”Şifası Doğadan Üretimi Yalova Kadınlarından Projesi” Yalova’nın bu avantajları ile birlikte kadınların tarımsal üretimde elde edecekleri yenilikler sayesinde tarım sektöründe niteliksiz işçi statüsünde çalışan kadınlara yeni bir iş alanı da oluşturacak ve kırsal alanda kadın girişimciliğini teşvik etmek amacı doğrultusunda sosyal bir proje anlamı da kazanacak.

Proje çerçevesinde Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Yalova Ziraat Odası, Çiftlikköy Ziraat Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR ile iş birliği içerisinde olunacak ve kadınlara yönelik Eğitim ve Yayım Çalışmaları, Tanıtım Toplantıları, Fide Bakım İşlemleri, Tarla demonstrasyonları, teknik destek ve teknik geziler düzenlenecek.

Yazar

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz