İŞTEN ÇIKARTILAN BELEDİYE PERSONELİ MECLİSTE EYLEM – Kent 77 TvKent 77 Tv
İŞTEN ÇIKARTILAN BELEDİYE PERSONELİ MECLİSTE EYLEM
1.019
07 Ocak 2020 - 10:50

2017 yılında Yalova Belediyesindeki işinden çıkartılan Dilek Akarca, Belediye meclisinde konuşma yapmak istedi.Kendisine söz verilmeyen Akarca burada hazırladığı yazıyı okudu.

Yalova Belediye Meclisi ocak ayı ilk birleşimi Vefa Salman başkanlığında yapıldı.Toplantıda söz almak isteyen eski Yalova Belediyesi çalışanı Dilek Akarca kendisine söz verilmeyince yazısını okudu Akarca burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti;

‘Uzun yıllardır çalıştığımız belediye bünyesinde kadro hakkı kazandıktan sonra kadroya geçirilmememiz üzerine maaş farkı davası açarak aradaki fark ücretini talep ettiğimiz için 23.05.2017 yılında haksız fesih yapılarak işten çıkarıldık.
Ardından işe iade davası açarak geri dönüş hakkımızı da kazandık fakat belediye tarafından haklı olduğumuz, fakat işe başlatılmayacağımız ve hak ettiğimiz ödemelerimizin tarafımıza yapılacağı bir dilekçe ile bildirildi.
O günden bu güne geçen sürede alacak davasının karar yazısını avukatımız tarafından Haziran ve temmuz aylarında belediyeye tebliğ edilmesine rağmen ödeme yapılmadı.
Önceliğimiz her defasında hakkımız olan işimize geri dönmekti fakat karşımızda böyle bir iyi niyet olmadığını görüyoruz. Ve öncelikle ilk kazandığımız alacak davalarından dolayı ödenmesi gereken paraların cuma gününe kadar tarafımıza yatırılmasını talep ediyoruz.

Hakkımız olan paraların istenilen süre içinde yatırılmaması halinde hesaplarımıza para yatırılana kadar belirleyeceğimiz gün ve saatlerde belediyenin önünde direniş başlatacağımızı bilmenizi istiyoruz.
Hak hukuk adalet adına gereğinin ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz’

Yazar

GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ALTINOVA KENT KONSEYİ’NDE ‘PALAŞOĞLU’ DÖNEMİ BAŞLADI
GÜNDEMKent77 Tv HaberSİYASETYalova HaberleriYEREL HABERLER
ÇİFTLİKKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜMDEN KENT MOBİLYALARI ÜRETİLİYOR

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

WhatsApp
Kent77 WhatsApp Hattı
Kent77 Tv & Dijital Platform
Haber, İhbar, Mesaj ve Bilgi Hattına Hoş geldiniz